Ένδεκα χρόνια αποχής από την τηλεόραση. Καταλαβαίνουμε άπαντες ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο τελειομανής Χριστόφορος Παπακαλιάτης, δεν θα κάνει ένα απλό comeback. Η επιστροφή του θα είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς και ξέρουμε όλοι τι θα τρεντάρει στο Twitter την Πέμπτη 13/10 μετά τις 22:30.

Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που μεγάλωνε μαζί με τον Χριστόφορο, από τους Φρουρούς της Αχαΐας μέχρι το Ένας Άλλος Κόσμος πέρασαν 27 χρόνια, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας βασικά, θυμόμαστε ακόμη να τρέχουμε από φροντιστήρια για να μη χάσουμε το επεισόδιο της εβδομάδας. Μπορούμε να σκεφτούμε και εκατό λόγους αλλά θα περιοριστούμε στους δέκα που μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα του Maestro. Και στοιχηματίζουμε ότι αυτή η σειρά θα μπει στο Netflix. 

Η υπόθεση

9 επεισόδια για ένα love story που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην μικρή κοινωνία του νησιού. Ο Χριστόφος Παπακαλιάτης είναι ένας δάσκαλος μουσικής που φθάνει σε ένα νησί κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να στήσει ένα μουσικό φεστιβάλ. Κι εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα. Πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα με πολλές παράλληλες ιστορίες που όλοι θα βρεθούν συνένοχοι σε ένα φόνο (δεν μπορούμε να κάνουμε spoiler).

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα υποδυθεί έναν παντρεμένο άνδρα (τον ρόλο της γυναίκας του, θα υποδυθεί η Στεφανία Γουλιώτη), ο οποίος δουλεύει ως δάσκαλος, σε ένα σχολείο των Επτανήσων, όπου διδάσκει και η Μαρία Καβογιάννη. Η ζωή του θα έρθει πάνω κάτω, όταν θα γοητευτεί από μία μαθήτρια της τρίτης λυκείου, που θα την υποδύεται η ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου.

Η σειρά θα μιλήσει και για την ενδοοικογενειακή βία και θα θέσει τον κουίρ εφηβικό έρωτα στο προσκήνιο. Ναι, θα έχει ομοφυλοφιλικό φιλί. Ελπίζουμε χωρίς πρόστιμα αυτή τη φορά.

Οι ερωτικές σκηνές

Φυσικά, πιστεύετε ότι θα μιλήσουμε για τις γυμνές σκηνές της Κλέλιας Ανδριολάτου και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (του Ορέστη στη σειρά) . Ενός έρωτα με διαφορά ηλικίας και μάλλον απαγορευμένου. Οχι. Θα θέλαμε να δούμε πώς θα αποτυπωθεί στην τηλεόραση ο κουήρ έρωτας του Αντώνη (θα παίζει τον αδελφό της Κλέλιας στη σειρά ο Ορέστης Χαλκιάς) με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί ο ηθοποιός Γιώργος Μπένος.

Το καστ

Η Χάρις Αλεξίου σε σειρά του Παπακαλιάτη πείθει και εσκιμώο που δεν καταλαβαίνει γρι να παρακολουθήσει  ελληνική σειρά. Η Μαρία Καβογιάννη είναι ΤΟ μυστικό της επιτυχίας κάθε τηλεοπτικής σειράς που σέβεται το κοινό της. Ο υπέροχος Φάνης Μουρατίδη σε ρόλο πατέρα με δυο παιδιά με πολλά μυστικά θα είναι σίγουρα ένας καλός λόγος. Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου είναι αγαπημένη θεατρική ηθοποιός (αν έχετε δει Όρνιθες, Δεκαήμερο και Προμηθέα πρόσφατα, θα την θυμάστε) και κινηματογραφική. Μια εξαιρετική επιλογή για ένα καστ. Φυσικά για τη Στεφανία Γουλιώτη δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, η δουλειά της είναι μοναδική. Ο Αντίνοος Αλμπάνης στο ρόλο του γιατρού θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σειρά. Γιάννης Τσορτσέκης, ένα όνομα και πολλές ιστοριείς. Οι νέοι ηθοποιοί που θα συζητηθούν φέτος είναι η Κλέλια Ανδριαλάτου, ο Ορέστης Χαλκιάς, ο Γιώργος Μπένος, ο Δημήτρης Κίτσος, η Σάντρα Σαραφάνοβα και η Τόνια Μαράκη. Περιμένουμε να δούμε τι ρόλο θα κρατά ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Γιώργος Π. Μπινιάρης.

Το location

Παξοί, Κέρκυρα κι Αθήνα. Η σειρά ξεκίνησε γυρίσματα στα τέλη του καλοκαιριού του 2021 στους Παξούς.Εμείς θα την παρακολουθούμε από τον Οκτώβρη μέχρι το Δεκέμβριο. Ξέρουμε όλοι ότι θα ψάξουμε εισιτήρια για του χρόνου το καλοκαίρι στα Επτάνησα.

Στην Αθήνα το συνεργείο βρέθηκε για γυρίσματα και στο «Παλλάς» στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου οι πρωταγωνιστές της σειράς Ορέστης και Κλέλια βρίσκονται στη σκηνή του άδειου θεάτρου.

Το soundtrack

Παπακαλιάτη άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα. Η ατμοσφαιρική φωνή που ντύνει το trailer της σειράς, είναι η γνωστή συνθέτρια, παραγωγός και τραγουδίστρια Kid Moxie, πρωτοπόρος της κινηματογραφικής pop μουσικής με συμμετοχές σε πολλαπλά τηλεοπτικά διαφημιστικά μεταξύ αυτών και η καμπάνια της Victoria Secret.Και σειρά που έχει την Χάρις Αλεξίου δεν γίνεται να μην την βάλει να τραγουδήσει.

Το Netflix

Η σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι σχεδόν έτοιμη να κατακτήσει το κοινό του Netflix ως ΠΟΠ προϊόν.Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης  φέρεται να φλερτάρει έντονα με τους ανθρώπους του Netflix. O δημιουργός της σειράς, η οποία γυρίστηκε με την ενίσχυση του «νόμου Κρέτσου», έχει ήδη συναντηθεί με τους ανθρώπους του Netflix. Η ομάδα των στελεχών της τηλεοπτικής υπηρεσίας streaming έχει κάνει τον πρώτο κύκλο επαφών στην Αθήνα και έχει καταλήξει σε μια τελική λίστα. Μετά την ανακοίνωση του Τεντ Σαράντος για την Πράσινη Θάλασσα, η σειρά του Παπακαλιάτη θα είναι η τρίτη ελληνική παραγωγή που θα προστεθεί στον κολοσσό του streaming.

Τα 300.000€ το επεισόδιο

Κάθε επεισόδιο θα κοστίζει περίπου 300.000. Τι σημαίνει αυτό; Μια παραγωγή που διδάσκει αισθητική και έφερε το Χόλιγουντ στο prime time του Mega.

Η Κλέλια

Αν η 25χρονη ηθοποιός δεν γίνει όχι απλά talk of the town αλλά η πιο ανερχόμενη ηθοποιός της σεζόν 22-23, κάτι θα έχει πάει πολύ λάθος. Όσοι την είδαμε στοΜοτέλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξέρουμε ότι παίζει καλά.

Bonus: Φήμες θέλουν το Mega να έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τον δεύτερο κύκλο της σειράς. Φήμη που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη λέγοντας: “Με το κανάλι και με την παραγωγή είχαμε πει ότι θέλουμε κι έναν δεύτερο κύκλο, οπότε θέλουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου από τους Παξούς”.