Η όλη ιστορία με τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό όπως και το “πελατολόγιο” που φέρεται είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος, είναι από τις περιπτώσεις που σε ακινητοποιούν, που σε βάζουν σε μια διαδικασία να σκεφτείς μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του σκέψεις. Πραγματικά, από τότε που έγινε γνωστή η είδηση επικρατεί μια πανελλαδική “παγωμάρα”. Και είναι λογικό, ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί (ή αρνείται να επεξεργαστεί) τα όσα διαβάζουμε.

Πλέον, αφού περάσαμε από το πρώτο κεφάλαιο της απίστευτης αυτής ιστορία, βρισκόμαστε σε αυτό των αποκαλύψεων και των δικαιολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο δικηγόρος του Ηλία Μίχου, Βασίλης Νουλέζας, επισκέφτηκε τον φερόμενο ως βιαστή στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Από την επίσκεψη προέκυψαν πράγματα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ ξανά σε παρόμοιες περιπτώσεις. Να φανταστείτε ότι λίγο θέλαμε να βάλουμε τα κλάματα από την αδικία.

«Ο ίδιος μου δήλωσε ότι του έχουν στήσει παγίδα, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πλεκτάνης και κάποιοι προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας. Δεν δέχεται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο κ. Νουλέζας στο ethnos.gr.

«Σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας θα μιλήσει ανοιχτά για όλα. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα. Εφόσον αναλάβω την υπόθεση, αν και με ενοχλεί ότι αφορά αδικήματα σε βάρος ανήλικου παιδιού, θα πράξω το νομικό καθήκον μου διότι και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολαμβάνει του τεκμηρίου της αθωότητας, αν και δυστυχώς έχει ήδη καταδικαστεί στα μάτια της κοινής γνώμης», πρόσθεσε.

Δεν τελειώσαμε εδώ, το κεφάλαιο των δικαιολογιών είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα, με τον κ. Νουλέζα, «η γυναίκα του δεν του συμπαρίσταται γιατί είναι τρομοκρατημένη. Με την οικογένεια της ανήλικης είχε άριστες σχέσεις και συνέδραμε ηθικά και υλικά. Ουδέποτε διανοήθηκε να βλάψει την ανήλικη. Τον άκουσα ψύχραιμο, ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Εγώ εφόσον λάβω γνώση της δικογραφίας, της κατάθεσης της ανήλικης και της ιατροδικαστικής έκθεσης θα είμαι σε θέση να τοποθετηθώ. Δεν πρέπει να προδικάζουμε την ενοχή κανενός, έχοντας άγνοια της δικογραφίας. Πρέπει να σεβαστούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που λιθοβολείται δεν έχει καταδικαστεί».