Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγγέλθηκαν από 19χρονη.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το πρωί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξέτασε την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, κλήθηκαν χθες από την ομάδα των Αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της 19χρονης, όπου αρνήθηκαν την κατηγορία δίνοντας τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν με την καταγγέλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή από το οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Να υπενθυμίσουμε πως μια 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από δυο αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Η 19χρονη κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο αστυνομικοί την οδήγησαν σε δωμάτιο του αστυνομικού τμήματος και τη βίασαν. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί σύμφωνα, που κλήθηκαν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε βιασμός. 

Οι ένστολοι μέχρι πρότεινος ισχυρίζονταν ότι η νεαρή γυναίκα πήγε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα και υποστηρίζουν ότι έκλεισε ραντεβού με τον έναν από αυτούς μετά τη βάρδιά του.