Μέρος από τις δύο καταθέσεις που έδωσε η 19χρονη καταγγέλλουσα βιασμό από δύο αστυνομικούς, αποκαλύπτει τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας στις 11 Οκτωβρίου. Η κοπέλα υποστηρίζει πως πλησίασε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για να κάνει μια ερώτηση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newpost, η 19χρονη υποστηρίζει στην κατάθεσή της πως βρισκόταν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο όπου πλησίασε τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για να κάνει μία ερώτηση για κάποια εργασιακά θέματα. Συζήτησαν, αντάλλαξαν και τα προφίλ τους στο Instagram. 

«Μου είπαν ότι περίπου στη μία θα τελείωνε η βάρδια τους και να πάμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα. Πράγματι συμφώνησα και τους είπα ότι θα πάω και εγώ σε μισή ώρα. Όταν έφθασα εκεί οι 4 αστυνομικοί ήταν ήδη στο Τμήμα. Μου είπαν να καθίσουμε σε καφετέρια δίπλα στο Τμήμα η οποία ήταν κλειστή λόγω ώρας πλην όμως υπήρχαν έξω τραπέζια και καρέκλες. Μετά από ολίγον μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στο Τμήμα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της. 

Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, μπήκε μέσα σε ένα δωμάτιο όπου είχε μια μεταλλική πόρτα η οποία δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα τραπέζι. Στο δωμάτιο μπήκε με τους τρεις αστυνομικούς.

«Μετά από λίγη ώρα, περίπου στις έντεκα, κάποιος- δεν θυμάμαι ποιος- μου είπε να καθίσω πάνω στο μεταλλικό γραφείο. Κάθισα ενώ εκείνοι ήταν όρθιοι και συνομιλούσαμε. Στη συνέχεια έφυγαν οι δυο από τους τρεις. Μόλις έμεινα μόνη μου με τον… χωρίς να μου πει κάτι ξεκίνησε να με φιλάει στο στόμα».

Το κορίτσι στη συνέχεια περιγράφει πως φοβόταν και αυτός στη συνέχεια τη βίασε. «Πονούσα πολύ και έβγαλα ένα αναφώνημα πόνου και μου είπε μην φωνάζεις». 

Στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται μπήκε ο δεύτερος αστυνομικός και άρχισε να την αγγίζει. «Είδα πάνω στη στολή του ότι φορούσε κάμερα στην οποία αναβόσβηνε το φως. Φοβήθηκα μην με βιντεοσκοπεί».

«Δεν με χτύπησαν και δεν μου άσκησαν εν γένει σωματική βία. Δεν με απείλησαν ότι θα μου κάνουν κακό αλλά φοβήθηκα πολύ για τη σωματική μου ακεραιότητα» καταλήγει ή ίδια που την επόμενη ημέρα επισκέφτηκε γιατρό επειδή αιμορραγούσε. 

Οι αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα

Οι δύο αστυνομικοί, που συνελήφθησαν την Παρασκευή, αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε βιασμός, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι ένστολοι ισχυρίζονται ότι η νεαρή γυναίκα πήγε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα και υποστηρίζουν ότι έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς, μετά τη βάρδιά του.

Να θυμίσουμε κάπου εδώ, πως σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγγέλθηκαν από 19χρονη ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Αναφερόμενους στους δύο αστυνομικούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος διεμήνυσε μέσω ΣΚΑΪ πως «ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν οι δυο αστυνομικοί, έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν, καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή… Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ο σεβασμός του νόμου οφείλει να είναι απόλυτος και πρέπει να είναι απόλυτη και η εφαρμογή του».