Την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο bar restaurant TEKILA, μια εκλεκτή παρέα δημοσιογράφων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την αυθεντική γεύση του Μεξικού, την tequila CAZADORES, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa (Μάνι Ινοχόσα), Global Brand Ambassador, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την CAZADORES, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila CAZADORES, που αγαπιέται πολύ από άκρη σ’ άκρη του Μεξικού. Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ

Κάθε τόσο μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλοπρεπές ελάφι να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του «CAZADORES», δηλαδή «Οι κυνηγοί», μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ TEQUILA CAZADORES

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila CAZADORES απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila CAZADORES και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.