Σε αυτή τη ζωή, λένε, πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Σκεφτείτε όμως πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά μας αν δεν χρειαζόταν να πάθουμε για να μάθουμε, αλλά να προλαβαίναμε καταστάσεις πριν αυτές συμβούν, να σκεφτόμασταν πριν πράξουμε και να είχαμε γενικότερα το μυαλό μας μέσα στο κεφάλι μας. Μάλλον αυτό θα σκέφτονται δύο τύποι από τον δήμο Φιλιατών όσο γράφεται αυτό το κείμενο. 

Το στόρι: Πρόστιμο 360.000 ευρώ συνολικά επέβαλε το Α.Τ Φιλιατών στους δύο συλληφθέντες (υπάλληλο και αντιδήμαρχο) που κατηγορούνται για την εγκατάλειψη των έξι κουταβιών και αν για κάτι είμαστε σίγουροι, είναι πως δεν πρόκειται να το κάνουν ξανά. Επίσης, βλέπουμε κάποιοι νόμοι να λειτουργούν, κάτι είναι και αυτό.

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμο 30.000€ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται. Έτσι, με απλά μαθηματικά, το πρόστιμο για τα 6 κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του. 

Το μάθημα τους, πάντως, το πήραν. Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να φτάσουμε εδώ και για ποιο λόγο δύο άνθρωποι έφτασαν σε σημείο να εγκαταλείψουν έξι κουτάβια. Μάλλον δεν έχουν ακούσει για το Takis Shelter να παραδειγματιστούν.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η ποινική διαδικασία και η δυο κατηγορούμενοι, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθούν.Θυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία λέγοντας πως ένας εργαζόμενος στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων πέταξε στα σκουπίδια κουτάβια.

Μετά από έρευνα που ακολούθησε την καταγγελία,, ο εργαζόμενος που ερωτήθηκε σχετικά από τους αστυνομικούς ανέφερε πως κατ’ εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φιλιατών σε ανάρτηση που έκανε στα social media, τα σκυλάκια βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.