Η Ελλάδα είναι ιδέα. Είναι το σημείο ένωσης του μεγαλείου με τον σουρεαλισμό. Κάνεις μια βόλτα και διασταυρώνονται μπροστά στα μάτια σου η αισθητική με το κιτς. Οι καρότσες των αγροτικών που ψάχνουν το «Μαράκι» με την influencer που ψάχνει τη σωστή γωνία να φωτογραφίσει την κυπαρισσί Bottega Veneta της. Διάολε, πιο δίπλα, ένας παππούς πίνει ελληνικό, διαβάζει εφημερίδα και ρίχνει μπινελίκια που δεν έχεις ξανακούσει. Θες να τα σημειώσεις κάπου, να τα θυμάσαι. Να τα κάνεις δικά σου. 

Καθώς η Ελλάδα είναι concept, αρκετοι λογαριασμοί στο Instagram έχουν αφιερωθεί σε αυτήν. Όχι, όχι. Δεν είναι ιστορικές. Ούτε σελίδες τέχνης. Είναι κάτι σαν κολάζ αγνών ελληνικών στιγμών, από αυτές που πέφτει το μάτι σου στον δρόμο και σκέφτεσαι «αυτό είναι πιο ελληνικό από το οτιδήποτε». Μότο και τσιτάτα σε παράθυρα αυτοκινήτων, παρκαρίσματα στα όρια της οφθαλμαπάτης, τατουάζ της κακιάς ώρας, «αγγούρια για Όσκαρ», περήφανα κτίρια που… καταρρέουν. Ξέρεις, Ελλάδα αγνή. 

Ένας από αυτόυς τους λογαριασμούς είναι το “Ελλαδιστάν esthétique”. Ό,τι λέει το όνομα. Γιατί η βαθιά ελληνική αισθητική είναι αυτή νοητή τελεία στην οποία συναντιέται το εθνικοπατριωτικό ιδεώδες με την κ*λοχαράδρα του οδηγού που καβαλάει το μηχανάκι του, κυνηγώντας το φανάρι στο κέντρο του Πειραιά. Και αυτό είναι υπέροχο. 

Δες παρακάτω δέκα φωτογραφίες που μυρίζουν αγνότατη Ελλαδάρα. Νιώσε περήφανος, υπεύθυνα. 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Διάβασε ακόμα | Σούζες και καλοκαιρινές καψούρες: 10 εικόνες που μυρίζουν αγνή ελληνική 80ίλα