Είναι η εποχή που τα απογεύματα, όταν κλείνετε μαζί με την οθόνη του υπολογιστή σας και την πόρτα της δουλειάς, τρέχετε από μπαρ σε μπαρ να ποτίσετε τον οργανισμό σας με αλκοόλ γιατί δεν αντέχετε άλλο τα βάρος της ύπαρξής σας. Η παραπάνω εισαγωγή είναι για το 2% του αναγνωστικού κοινού του Provocateur. Το υπόλοιπο 98%, γυρίζει σπίτι του και κάνει μαραθώνιο με τις ταινίες του Χάρι Πότερ ή με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Σας ξέρουμε πολύ καλά.

Συνήθως, οι γιορτές των Χριστουγέννων ξεκινούν επίσημα όταν στην οθόνη μας ακουστεί το “you’re a wizard Harry” της Φιλοσοφικής Λίθου από το στόμα του αγαπημένου μας Χάγκριντ ο οποίος, δυστυχώς, μας άφησε πριν από λίγο καιρό. Εκτός από αυτές τις στιγμές που τις ξέρουμε απ’ έξω, όμως, υπάρχουν και μερικές άλλες που μόνο οι παρατηρητικοί έχουν προσέξει.

Τα easter eggs στον κινηματογραφικό Χάρι Πότερ είναι πολλά και αν υπάρχει μια περίοδος που πραγματικά αξίζει να τα βρείτε, αυτά είναι τα Χριστούγεννα. Κάποια θα τα γνωρίζετε ήδη, κάποια άλλα δεν τα είδατε ποτέ αφού είχε το μυαλό σας αλλού, μάλλον στον τρόπο που κοιτάζει η Ερμιόνη τον Ρον. Δεν χρειάζεται να έχετε το μάτι του καθηγητή Μούντι για να τα εντοπίσετε, έχετε εμάς που σας τα προσφέρουμε στο πιάτο. 

Όταν ο Τζορτζ καταλαβαίνει ότι ο Χάρι είναι τελικά ζωντανός, γυρίζει και το λέει στον Φρεντ. Μόνο που ο Φρεντ δεν είναι εκεί…

Κάθε φορά που ένας πεμπτουσιωτής καταστρεφόταν, τα ρούχα του Βόλντεμορτ ξεθώριαζαν.

Στα credits του Κυπέλλου της Φωτιάς, μας ξεκαθαρίζουν ότι δεν τραυματίστηκε κανένας δράκος…

Δίπλα ακριβώς από το όνομα του Τζέιμς Πότερ, υπάρχει αυτό της καθηγήτριας ΜακΓκόναγκαλ στα βραβεία Κουίντιτς. 

Spinoff: Σας θυμίζει κάτι αυτή η εικόνα από το Fantastic Beasts;

Στον αιχμάλωτο του Αζκαμπάν βλέπουμε τον Νιουτ Σκαμάντερ.

Δίπλα από τον Σνέιπ, λίγο πριν πεθάνει, υπήρχε ένα κασκόλ του Γκρίφιντορ.