Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης από τη Θεσσαλονίκη που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τότε που έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ. Για 20 ευρώ, λοιπόν, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ μην ξεχνάμε ότι βρέθηκε άλλη μία, καρφωμένη πόρτα ξενοδοχέιου. Η κατάσταση της υγείας του ήταν σε κρίσιμη κατάσταση για περίπου 10 ημέρες, με τον ανήλικο να καταλήγει σήμερα, στις 10:10 το πρωί. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αναφέρει:

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου». 

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο, βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή. Την τελική απόφαση για την τύχη του θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο εισαγγελέας εισηγείται την προσωρινή κράτησή του. Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.