Περίοδος Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα όλοι θέλουμε να παίζουμε με τα δώρα μας. Ο Έλον Μασκ, βέβαια, πήρε το δικό του πιο νωρίς από το καθιερωμένο γιατί, εντάξει, ο Μασκ είναι, ό,τι θέλει μπορεί να κάνει, αυτό άλλωστε είναι και το attitude που πουλάει από τότε που έγινε και επίσημα το μεγάλο αφέντικό του Twitter. Tα παιχνίδια, όμως, χαλάνε.

Σύμφωνα με το downdetector.com, το Twitter δεν ήταν διαθέσιμο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με προβλήματα να αναφέρονται συχνότερα στον ιστότοπο και όχι στην εφαρμογή. Μέσα σε μία ώρα, το κοινωνικό δίκτυο είχε καταγράψει περισσότερες από 10.000 αναφορές χρηστών για προβλήματα πρόσβασης στο Twitter. Όχι τίποτα άλλο, ήθελαν και αυτοί να σχολιάσουν τη μετακίνηση της Πόπης Τσαπανίδου στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρεία παρακολούθησης διαδικτύου NetBlocks με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι «το Twitter αντιμετωπίζει διεθνείς διακοπές που επηρεάζουν την εφαρμογή για κινητά και τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων», αλλά την ίδια στιγμή, αρκετοί χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Twitter, ενώ άλλοι είδαν μήνυμα για σφάλμα που έγραφε «κάτι πήγε στραβά, αλλά μην ανησυχείτε – δεν φταίτε εσείς».

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter προς 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, απάντησε στους χρήστες που ανέφεραν προβλήματα γράφοντας στο Twitter «δουλεύει σε μένα» και ναι, μας θύμισε το παιδί στη γειτονιά που δεν τον ένοιαζε ποτέ αν κάτι πήγαινε στραβά στην καθημερινότητά σου εφόσον στη δική του όλα δούλευαν ρολόι.

Ώρες αργότερα, έγραψε στο Twitter ότι είχαν γίνει «σημαντικές αλλαγές στην δομή του backend server» και ότι «το Twitter θα πρέπει να λειτουργεί πιο γρήγορα». Οι ανησυχίες για μεγαλύτερες και πιο τακτικές διακοπές λειτουργίας αυξήθηκαν όταν το Twitter μείωσε, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και το μισό εργατικό δυναμικό του. Περίπου το 50% των 7.500 εργαζομένων του Twitter απολύθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα του Μασκ. Στη δεύτερη εβδομάδα του, περίπου τέσσερις στους πέντε από τους 5.500 συμβασιούχους της εταιρείας απολύθηκαν.