Πάνω από το προφίλ του στο Τwitter είμαστε και κάνουμε ριφρές, να δούμε αν τελικά δώσει κάποια απάντηση στο ban που έφαγε από τη μητέρα του και την αδερφή του. Για τον Βασίλη Τσιάρτα/Τσάρτα ο λόγος (το πρώτο είναι το σωστό, το δεύτερο διατηρείται σαν αρχαίος ελληνικός μύθος). Από χθες, βλέπετε, κυκλοφορεί μία ανακοίνωση η οποία αποδοκιμάζει την επιλογή του να πολιτευτεί. 

Όπως ήδη γνωρίζετε, ή αν όχι θα το μάθετε διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, ο Βασίλης Τσιάρτας, αυτός ο προοδευτικός πρώην ποδοσφαιριστής που ποτέ του δεν έχει προκαλέσει, θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη. Δυστυχώς λείπει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.

Σε δήλωσή τους στο εξαιρετικά έγκυρο anepikairos.gr (γενικά κρατήστε μικρό καλάθι) που λατρεύει την Μακεδονία μας, η μητέρα του Βασίλη Τσιάρτα, Σοφία, και η αδερφή του, Ελευθερία, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω (σ.σ. του Τσιάρτα) και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό». Να βγει ο κύριος Τσιάρτας στο τηλέφωνο να μας πει τι γίνεται.

Εξηγώντας την απόφασή τους, η μητέρα και η αδελφή του Βασίλη με το γλυκό σαν γλυκό του κουταλιού αριστερό πόδι, αναφέρουν ότι «ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του».

Η δήλωση της μητέρας και της αδελφής του Βασίλη Τσιάρτα αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου:

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση
Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα
Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου