Αν κάτι δεν περιμέναμε στα σίγουρα, είναι πως θα μας απασχολούσε δυο μέρες συνεχόμενα ο Βασίλης Τσιάρτας. Συνήθως, καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή για λίγες ώρες το πολύ, με αφορμή κάποια αδιανόητη δήλωσή του. Αυτή τη φορά, με τα το οικογενειακό του δράμα και τα tweets που μαρτυρούν πως η σχέση του με τη μητέρα του περνάει κρίση, ο Βασίλης Τσιάρτας αποφάσισε να πει λίγες ακόμα ακραιότητες για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. 

Ναι. Παρά τα όσα προκλήθηκαν από παλιότερη τρανσοφοβική ανάρτησή του, ο Τσιάρτας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” 90.1 FM, δήλωσε πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα οδηγείται στην παιδοφιλία. 

Αναφερόμενος στον επαναπροσδιορισμό φύλου στο παιδιά, ανέφερε: 

«Δεν μιλάμε για ενήλικους που ξέρουν, που έχει διαμορφωθεί το σώμα τους, η προσωπικότητά τους, ο ψυχισμός τους, που ξέρουν τι θέλουν. Εκείνο το νομοσχέδιο πήγε να περάσει ελεύθερα… Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να επιβάλλεται με το έτσι θέλω για κάποια παιδιά ανήλικα που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη τίποτα σχεδόν. Αυτό που ήταν ο γενικότερος στόχος ήταν να μην υπάρχει ηλικιακό σεξουαλικό όριο όμως με την τότε τοποθέτησή μου υπήρξαν κάποια κόμματα μέσα στη Βουλή τα οποία είπαν να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάζει αν αυτά τα παιδιά χρήζουν αλλαγής φύλου. Στο δικαστήριο που είχα πρόσφατα που καταδικάστηκα πρωτόδικα για τρανσφοβία, μια ψυχολόγος μάρτυρας της αντίπαλης πλευράς είπε ότι με τη δήλωσή μου αυτή προκάλεσα να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή αυτή η επιστημονική επιτροπή. Αυτή η ίδια είπε ότι εξέτασε 300 παιδιά και από αυτά τα 300 παιδιά στην Επιτροπή πήγαν μόνο 4 και μάλιστα χαρακτηρίσανε την Επιτροπή ότι κάνει bullying στα παιδιά. Σκέφτεστε πόσα παιδιά έσωσα τότε με αυτή μου την τοποθέτηση. Γνωρίζετε ότι η LGBTQ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία».

Συνεχίζοντας, είπε: «Προσβάλλομαι όταν βλέπω σε pride παρελάσεις να τοποθετούνται ενδυμασίες με το Χριστό, την Παναγία και όλες αυτές οι προσβολές που γίνονται. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί αυτός ο τρόπος που θέλουν όλοι αυτοί να επιβάλλουν αυτό είναι φασιστικό και ρατσιστικό».

Μετά από δυο βαθιές ανάσες, αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει κάποιο νόημα να εξηγήσουμε τα αυτονόητα ή να σχολιάσουμε τα εντελώς παράλογα. Κάπως σαν τα λεγόμενα του Βασίλη Τσιάρτα. Ωστόσο, αν ποτέ νιώσετε “λίγοι” μη μπορώντας να στηρίξετε με επιχειρήματα μια σκέψη σας, αν κάποια στιγμή ντραπήτε ενδεχομένως για κάτι που είπατε, θυμηθείτε: υπάρχει και ο Βασίλης Τσιάρτας.