Κρίμα. Κρίμα γιατί προσπάθησες πολύ και σε κάποια άλλη ζωή, θα είχες ένα δωμάτιο γεμάτο μετάλλια και διακρίσεις. Άλλα όχι, το να είσαι φοιτητής στη Λάρισα δεν είναι τόσο απλό. Το καταλάβαμε από την είδηση που μας ήρθε από το εξαιρετικό onlarissa.gr, το οποίο ξέθαψε ένα περιστατικό με ωρίμανση δύο μηνών.

Στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας, που λέτε, οι υποψήφιοι φοιτητές της Ιατρικής έδιναν κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που, τελικά, δεν πήγαν όλα καλά. Ο φίλος μας ο υποψήφιος εντοπίστηκε την ώρα των εξετάσεων να αντιγράφει, με προχωρημένο τεχνολογικά τρόπο, καθώς έφερε, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ακουστικό «ψείρα» στο αυτί του.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανάρτησε ανακοίνωση χθες το πρωί, στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέροντας ότι μετά από συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του εν λόγω Τμήματος.

«Ανακοινώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, του Τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, στο μάθημα της Βιολογίας, υποψήφιος εντοπίστηκε να αντιγράφει με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και το γραπτό του μηδενίστηκε.

Η Συνέλευση του Τμήματος κατά την 6η/18-01-2023 συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε: Α) να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματός μας Β) να σταλεί επιστολή γνωστοποίησης του γεγονότος στους Προέδρους Ιατρικών Τμημάτων/Σχολών της χώρας Γ) η απόφαση για τις παραπάνω ενέργειες να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, προς γνώση και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Από τη Γραμματεία του Τμήματος».