Συνήθως, μετά από τέτοιες καταστάσεις, οι πωλήσεις των βιβλίων ενός συγγραφέα χτυπούν κόκκινο. Και επειδή εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον άνθρωπο, παρά τα όσα γράφτηκαν σε αυτό το κείμενο, του ευχόμαστε τα καλύτερα. Αλλά. Υπάρχει ένα σημαντικό αλλά για τον γκουρού της αυτοβελτίωσης που είδε τα βιβλία του να γεμίζουν το μετρό και τα ράφια όσων ήθελαν να κάνουν τη ζωή τους λίγο καλύτερη.

Δυστυχώς, φίλες και φίλοι, βιβλιοφάγοι της ποιοτικής λογοτεχνίας και του «θα αλλάξω τη ζωή μου διαβάζοντας αερολογίες», σας έχουμε άσχημα νέα. Πόσα ακόμα, θα αναρωτηθείτε. Σωστά. Ας περάσουμε στο ψητό λοιπόν. Ο γνωστός συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο Στέφανος Ξενάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράφει το βιβλίο «Το Δώρο», συνελήφθη. Όχι, δεν τον τσάκωσαν οι λογοτεχνικές αρχές, η ΕΛΑΣ των τσάκωσε. Πότε έγινε αυτό; Το πρωί της Δευτέρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο. Πάντα με θετική σκέψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών.

Όπως αναφέρεται, επίσης, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της». Σημειώνεται ότι στο βιογραφικό του ο Στέφανος Ξενάκης ανέφερε ότι από το 1993 έως το 2015 είχε εργαστεί ως στέλεχος και επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.