Οι φανατικοί των πρωινών ειδήσεων, των πρωινών εκπομπών και του φρέντο εσπρέσο με ολίγη, βίωσαν ξανά το θαύμα της Αναστάσεως λίγες μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Κάθε βδομάδα και από ένα θαύμα σε αυτή τη χώρα, δεν το λες και λίγο. Ξύπνησαν λοιπόν μία Δευτέρα οι διψασμένοι για ενημέρωση και έτσι όπως έκαναν σκρόλινγκ με την τσίμπλα στο μάτι, έπεσαν πάνω στον «θάνατο» του Διονύση Σαββόπουλου

Η λέξη «θάνατος» φυσικά δεν γράφτηκε πουθενά αν και ο τρόπος που παρουσιάστηκε η είδηση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, σου έδινε την εντύπωση ότι οι μπουάτ στην Πλάκα έχουν ήδη ξεκινήσει μία σειρά από εκδηλώσεις προς τιμήν του και ότι, από λεπτό σε λεπτό, έχοντας inside info, ο πρωθυπουργός θα κάνει ένα ακόμα ειλικρινές και καθόλου ρομποτικό τουίτ εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού. Κι άλλο λίγο και θα άφηναν λουλούδια σε ανύπαρκτο μνήμα.

Όλα ξεκίνησαν με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινή η οποία αναφέρει ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μητέρα με κορονοϊό (για τρίτη φορά) και ότι οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του στο νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω υποκείμενων νοσημάτων. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως «η υγεία του 78χρονου καλλιτέχνη επιδεινώθηκε ραγδαία, με τους θεράποντες γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή».

 
Μάλιστα, αυτό το «καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή», έπαιξε και σε τίτλο γιατί, Δευτέρα είναι, τα σάιτ πρέπει να πάρουν μπρος, να κάνουν κάνα νούμερο να κλείσει καλά ο μήνας. Το πρωί το διαβάσαμε αυτό, πριν από λίγες ώρες δηλαδή. Αλλά τι είναι τα θαύματα αν δεν έχουν και μία συχνότητα; Τίποτα. Διαφορετικά, θα τα ρίχναμε όλα στην τύχη και η πίστη σε κάτι ανώτερο θα θεωρούνταν πασέ, ξεπερασμένο, για τους λίγους που το κρατάνε αληθινό. Μετά μπήκε και η ΕΡΤ στο κόλπο, άρχισε και εκείνη να ασχολείται με την κατάσταση της υγείας του.

Και ξαφνικά -στα ξαφνικά γίνονται αυτά- ο Διονύσης Σαββόπουλος έφτυσε στα μούτρα τον μαυροφορεμένο, του είπε another time, αναστήθηκε και χόρεψε τουίστ με τα ΜΜΕ που έπαιξαν την είδηση να κοιτάζονται μεταξύ τους και να φωνάζουν «θαύμα! Θαύμα!» αντί να καλύψουν με την παλάμη τους το κούτελό τους και να αναρωτηθούν «πώς την πατήσαμε πάλι έτσι;» και «γιατί πρέπει να είμαστε γρήγοροι και όχι ακριβείς κύριε αρχισυντάκτα;». 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όχι μόνο δεν δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά παίρνει και εξιτήριο από το νοσοκομείο. Βέβαια ρευστά είναι όλα, σε δέκα λεπτά ίσως μάθουμε κάτι άλλο. Τώρα πώς έφτασε από τον «θάνατο» στην «Ανάσταση» μην μας ρωτάτε, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Λάθος, ξέρουμε: Θαύμα! Ή ελληνική δημοσιογραφία, διαλέγετε και παίρνετε.