Χείμμαρος λυμάτων διασχίζει από το πρωί την οδό 26ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ξέρετε, εκεί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. ΟΚ, μπορεί να έχει δημιουργηθεί πανικός από κίνηση, αλλά βρε, άλλαξαν λίγο παραστάσεις οι άνθρωποι. Χάρηκαν λίγη ομορφιά. Τι; Όχι;

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο φτάνει συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης, με κλιμάκιο της ΕΥΑΘ, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους «η δυσοσμία έχει πνίξει την περιοχή». Πεζοί προφανώς δεν μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο, ενώ τα αυτοκίνητα καλούνται να περνούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Για ευνόητους λόγους. Βέβαια, αυτό χειροτερεύει την κατάσταση της κυκλοφορίας. 

«Ενώ καθόμουν ξαφνικά είδα ένα ποτάμι να έρχεται. Η μυρωδιά ήταν έντονη. Γέμισε βρώμικα νερά παντού. Έσπασε το πεζοδρόμιο λες και έγινε σεισμός και πετάχτηκε το νερό», δήλωσε στο thestival κάτοικος της περιοχής.

Η βλάβη προκάλεσε προβλήματα και στη λειτουργία των Δικαστηρίων, καθώς πολλές δικές καθυστερούν αφού οι δικηγόροι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο.

Τι ακριβώς συνέβη;

Σύμφωνα με το GRTimes, από το σημείο περνούν μεγάλοι αγωγοί ύδρευσης της ΕΥΑΘ. Έχει σταματήσει σε αυτή τη φάση η παροχέτευση νερού, για να περιοριστεί η πλημμύρα στο σημείο. Η βλάβη εντοπίζεται κατά πάσα πιθανότητα σε ένα συγκεκριμένο αγωγό από τα συστήματα αυτοματισμού της εταιρείας και αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη.

Η παροχέτευση του νερού έχει διακοπεί από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ που έχουν σπεύσει επί τόπου, προκειμένου να σταματήσουν και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε θα διακοπεί η παροχή νερού για τους κατοίκους και τα καταστήματα της περιοχής.