«Η υποκριτική ανοσία του Στέφανου Τσιτσιπά». Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που ήρθε στο μυαλό μου τον οποίο και απέρριψα άμεσα. Γέλασα όμως, δεν το κρύβω, μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές των περιοδικών που γνώρισα ελάχιστα αλλά αγάπησα μέσω των συναδέλφων που δούλεψαν σε αυτά. Συν τοις άλλοις, υπάρχει ένα σημαντικό λάθος στον τίτλο που τελικά δεν προτιμήθηκε: o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό, αλλά ναι, η στάση του είναι τουλάχιστον υποκριτική. Όπως και να το κάνουμε, η είδηση από μόνη της είναι αστεία.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας τενίστας, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη παρακαλώ, δεν έχει κάνει το εμβόλιο και πως δεν θα το κάνει μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω». Έφτασε η στιγμή να λυθείτε στα γέλια, έφτασε η στιγμή τα δάκρυά σας να κυλήσουν στα ζυγωματικά σας και από εκεί στην άκρη των χειλιών σας.

Μιλάμε για το άτομο που έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο βίντεο παροτρύνοντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, το ένα, μάλιστα, της ελληνικής κυβέρνησης για την καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς». Το «όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορονοϊό. Γι’ αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά», μάλλον δεν ισχύει και για το εμβόλιο το οποίο αποδεδειγμένα είναι η σημαντικότερη πρόληψη έναντι του ιού.

https://twitter.com/govgr?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Είναι δικαίωμά του να μην εμβολιαστεί; Είναι, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Απλώς το να μιλάς για ασφάλεια λίγους μήνες πριν και στην ουσία να καταπατάς τα λεγόμενά σου αρνούμενος να την υπερασπιστείς λίγους μήνες μετά, είναι ένα μάθημα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει αν παίρνουμε στα σοβαρά. Ποια άτομα οφείλουμε να έχουμε ως «πρότυπα» σε αυτή τη χώρα και ποια όχι. Το να ασχολούμαστε μαζί του μόνο όταν κερδίζει τίτλους, είναι λάθος. Μπορεί να μην μέρος της ελληνικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, όμως δεν παύει να την εκπροσωπεί κατά διαστήματα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λοιπόν, θα κριθεί και για τις δηλώσεις του γιατί διαφορετικά, τον υποτιμάμε σαν άτομο. Είναι πρώτα άνθρωπος και σκεπτόμενο ον και μετά τενίστας, μην το ξεχνάμε αυτό.

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι είναι μια ήττα των αρίστων, των ανθρώπων που στην περιβόητη δήλωση περί Harrods και λοιπές χλιδές, έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, τη στιγμή που μια σημαντική μερίδα του κόσμου μιλούσε για ένα νέο που δεν πατάει καλά εκτός κορτ, που οι δηλώσεις του μπορεί να γίνουν από εριστικές μέχρι και επικίνδυνες. Το «δεν θα κάνω το εμβόλιο μέχρι να γίνει υποχρεωτικό» απλά επιβεβαιώνει τους δεύτερους. Η «ήττα» ωστόσο, μας αφορά όλους και αυτό γιατί μιλάμε για έναν αθλητή με σημαντική απήχηση στο κοινό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στα μάτια των αρμόδιων, φάνταζε ως ο καταλληλότερος για να προωθήσει μια καμπάνια τεράστιας σημασίας. Η επιλογή ήταν σωστή, πού να ήξεραν οι άνθρωποι ότι θα μας βγει αρνητής. Μικρός σε ηλικία, ανερχόμενος, Έλληνας, παιδί των social media και αθλητής. Το τέλειο πακέτο. Αρκετοί στεναχωρήθηκαν με το plot twist και είναι λογικό. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Γιατί, Στέφανε, ενώ σε εμπιστευτήκαμε μας άδειασες εν μια νυκτί χωρίς καν να μας εξηγήσεις τους λόγους που αρνείσαι να εμβολιαστείς;