Στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Netflix (αυτό το αριστούργημα, ναι), παρακολουθήσαμε και μια σκηνή όπου η Βικτώρια περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές που έζησε την περίοδο που σύσσωμος ο αθλητικός και μη κόσμος στράφηκε εναντίον του Άγγλου ποδοσφαιριστή. Αναφέρθηκε στα γιουχαρίσματα που δεχόταν όταν η κάμερα την εντόπιζε στις εξέδρες και τα κακοπροαίρετα σχόλια που της χρέωναν την κακή του επίδοση εντός του γηπέδου, που είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει την ψυχική της υγεία. Προφανώς και η σύντροφος ενός αθλητή, είναι πάντα το πιο εύκολο θύμα για τον no-lifer οπαδό που πρέπει κάπου να ξεσπάσει την οργή του για την ήττα της ομάδας του.

Το έχουμε δει άλλωστε να συμβαίνει σε αρκετές συντρόφους αθλητών, ίσως σε πιο ήπια μορφή από αυτή που έζησε η Βικτώρια. Ίσως όχι με τόσο ήπια μορφή από αυτή που βλέπουμε να συμβαίνει με την Ελένη Βουλγαράκη τις τελευταίες ημέρες. Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια έγινε ξαφνικά το πρόσωπο των ημερών, όχι για τη δουλειά της, αλλά γιατί αποφάσισε να δεσμευτεί με τον Φώτη Ιωαννίδη, τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες βρε Ελένη;

Με αφορμή λοιπόν τον τραυματισμό του στο ντέρμπι του ΠΑΟ με την ΑΕΚ, που τον αφήνει εκτός αγωνιστικού χώρου για 10 ημέρες, οι καλοπροαίρετοι οπαδοί του τριφυλλιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και κάπως απέδωσαν την ευθύνη τους στην Βουλγαράκη. Ο Ιωαννίδης πουθενά σε όλο αυτό, αν και κατά την ταπεινή μας γνώμη, φυσικά και θα έπρεπε πρώτα να πάρει την άδεια για το αν έπρεπε να δεσμευτεί με κάποια. Δεν είναι τώρα καιροί να χάνει ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε, επίσης, να κάνει ένα poll στο Instagram και αναλογώς το ποσοστό και τις απαντήσεις να ξέρει πώς να κανονίσει τη ζωή του. Ιδέες ρίχνουμε.

Βέβαια, η Ελένη Βουλγαράκη που ενδεχομένως να μην τη λες και καμιά φανατική του ποδοσφαίρου, δεν γνώριζε πως οι οπαδοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πριν πάρει την απόφαση να τον βάλει στη ζωή της. Τέλοσπαντων μην σας τα πολυλογούμε, η Βουλγαράκη έκανε μια ανάρτηση στο Instagram της για μια συνεργασία επί πληρωμένη με ένα brand και οριακά μόνο για το brand δεν δέχθηκε σχόλια. Διότι το βασικό μέλημα της φυσικά και θα έπρεπε να ήταν ο τραυματισμός του Ιωαννίδη. Ενδεικτικά ορισμένα εξ αυτών: «Κόψε τα αστειάκια και κοιτα να ηρεμήσεις με τον Φωταρα δεν είναι για χόρταση» / «Εμείς είμαστε χωρίς επιθετικό και εσύ φτιάχνεις μπούκλες» / «Με αυτόν τον Ρυθμό θα χ…στούμε στις θλάσεις Βουλγαράκη. Πατα φρένο είναι παιδάκι ακόμα».

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε πως η σχέση αυτή έτσι κι αλλιώς έχει γίνει το αγαπημένο θέμα στις σκαλέτες των εκπομπών, όσο αγαπημένο θέμα είναι και για ανθρώπους που σχολιάζουν τους αγώνες, βλέπε Κωστής Ραπτόπουλος, που είπε μέσα σε όλα πως «ο Ιωαννίδης έτρεξε χιλιόμετρα σήμερα, η κυρία Βουλγαράκη θα κάνει σεξ μια φορά λιγότερη το βράδυ». Εννοείται πως στο επίκεντρο των γενικότερων συζητήσεων γίνεται αναφορά και για τη διαφορά ηλικίας που έχει μεταξύ του ζευγάρι, αυτή η απαρχαιωμένη και αναχρονιστική στερεοτυπική αντίληψη που δεν λέει να ξεριζωθεί.

Ίσως είναι περιττό να πούμε πως όλο αυτό είναι μια μορφή εργαλειοποίησης και ετεροπροσδιορισμού της Βουλγαράκη, αντίστοιχης με αυτή που είδαμε να συμβαίνει το Σαββατοκύριακο με την Νικόλ Ελευθεριάδου. Σχόλια κάτω από μία ανάρτηση στη σύντροφο ενός ποδοσφαιριστή, αποτυπώνει την υποτίμηση του γυναικείου φύλου και την συσχέτιση του πως είναι μόνο για το σεξ. Αλλά, μισό λεπτό, τώρα που το ξανασκεφτόμαστε ίσως και να μην είναι και τόσο περιττό, όταν τελικά γίνεται το αντίθετο.

Πάντως σε τελευταία εξέλιξη αυτής της ιστορίας, η Ελένη Βουλγαράκη απάντησε στα σχόλια με τον εξής τρόπο: «Είναι κάτι στο οποίο δε θέλω να δώσω καθόλου συνέχεια. Δεν έχω λόγο να κάνω κάποια δήλωση παραπάνω. Έχει χαθεί γενικά το μέτρο στα social media, είναι γεγονός αυτό. Προχωράμε όμως».