Φημίζεται για τις έξυπνες και ειρωνικές ατάκες του και αυτές ήταν που με τα χρόνια τον ανέβασαν στην πρώτη θέση του άτυπου -ίσως και αχρείαστου- ranking για το ποιος ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας των Friends. Στη σειρά, βέβαια, όλοι οι βασικοί χαρακτήρες ήταν αστείοι με τον δικό τους τρόπο. Ο Τζόι ήταν ο εαυτός του, ο Ρος ήταν αδέξιος, η Φοίβη κάπως ιδιαίτερη, η Μόνικα ιδιόρυθμη και η Ρέιτσελ λίγο καλομαθημένη.

Ο Τσάντλερ, όμως, ήταν μία κατηγορία από μόνος του. Ίσως αυτό οφείλεται στη σαρκαστική του διάθεση που συχνά περιπλέκεται με αναλαμπές ευφυίας, ίσως πάλι οφείλεται στον ηθοποιό που τον υποδύεται. Θα πάμε με το δεύτερο -για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος από αυτούς, είναι ότι ο Μάθιου Πέρι έκλεισε τα 54 χρόνια ζωής και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι εστιάσουμε σε μερικά από τα μαθήματα ζωής που παρέδωσε μέσω του χαρακτήρα του στην καλύτερη -για πολλούς- sitcom όλων των εποχών.

Αγκαλιάστε τον εαυτό σας όπως είναι

Ο Τσάντλερ μπορεί να γίνει απίστευτα άβολος. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά του. Ποτέ δεν προσπαθεί να το κρύψει, το ανακοινώνει με την συμπεριφορά του σε όλους όσους συναντά. Ο Τσάντλερ δεν προσπαθεί να κρύψει αυτή την πτυχή του εαυτού του, ειδικά μεταξύ των φίλων του, και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπούν τόσο οι φίλοι του όσο και το κοινό στον χαρακτήρα του.

Μη φοβάστε να κάνετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς

Μερικές φορές το να είσαι ειλικρινής και να αντιμετωπίσεις τους φόβους και τις επιφυλάξεις σου, είναι αυτό που απαιτεί η ζωή από εσένα. Ο Τσάντλερ φοβόταν να χωρίσει με την Τζάνις, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να το κάνει. Και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Είχε επίσης μια σοβαρή συζήτηση με τη μητέρα του για τα όσα του στοίχησαν στο παρελθόν. Επιπλέον, «πάτησε πόδι» όταν η Μόνικα ήθελε να ξοδέψει όλες τις οικονομίες τους για το γάμο τους. Ο Τσάντλερ έπρεπε να μάθει να κάνει το καλύτερο για εκείνον και να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Αν και δεν του ήταν εύκολο, το έκανε.

Τα ψέματα δεν οδηγούν κάπου

Στην 4η σεζόν, ο Τσάντλερ και η Ρέιτσελ συναντούν τυχαία την Τζάνις, η οποία αποφασίζει αμέσως ότι αυτή και ο Τσάντλερ είναι γραφτό να είναι μαζί. Δυστυχώς γι’ αυτήν, ο Τσάντλερ δεν αισθάνεται το ίδιο και επινοεί ένα τεράστιο ψέμα ότι πρέπει να μετακομίσει στην Υεμένη για δουλειά. Καθώς η Τζάνις αρνείται να φύγει από το πλευρό του, αναγκάζεται να μαζέψει τα πράγματά του, να μπει στο αεροπλάνο και να πάει όντως στην Υεμένη. Με απλά λόγια, τα ψέματα δεν οδηγούν κάπου, εκτός θέλετε να ταξιδέψετε στην Υεμένη.

Η επικοινωνία είναι σημαντική

Η σχέση του Τσάντλερ με τη Μόνικα ήταν ουσιαστική και σημαντική, αλλά δεν ήταν τέλεια. Έπρεπε να μάθει να ανοίγεται μαζί της, να της λέει αυτό που πραγματικά ένιωθε (ακόμα κι αν τον τρομοκρατούσε να της λέει ότι έκανε κακό μασάζ) και να είναι ειλικρινής όταν ήθελε τη γνώμη του. Η επικοινωνία είναι σημαντική σε κάθε σχέση. Για παράδειγμα, αν ο Τσάντλερ είχε μιλήσει με τον Τζόι για το αν του αρέσει η Κάθι πριν τη φιλήσει, οι δυο τους θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει όσες παρεξηγήσεις προέκυψαν στην πορεία. Ο Τσάντλερ δεν ανοιγόταν εύκολα ούτε επικοινωνούσε τους προβληματισμούς του, αλλά δούλευε πάνω σε αυτό και ήταν αποφασισμένος να γίνει καλύτερος, επειδή ήταν σημαντικό.

Υποστηρίξτε τους φίλους σας

Έκανε τα πάντα για να υποστηρίξει τους φίλους του, ειδικά όταν επρόκειτο για τον Τζόι. Ο Τσάντλερ φρόντιζε ο Τζόι να έχει ένα μέρος για να ζήσει, φαγητό για να φάει και του παρείχε και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Παρόλο που αυτό μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό, εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό μάθημα να υποστηρίζεις τους φίλους σου με όποιον τρόπο μπορείς.