Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα ενημέρωσε ότι “με βάση τα ακριβή δεδομένα που του δόθηκαν, το ενδεχόμενο λεπτοσπείρωσης, το οποίο αναφέρθηκε από ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση και ανησυχία  στην κοινή γνώμη, για τις αιτίες της δραματικής κατάληξης του περιστατικού, για το οποίο εκφράζεται η λύπη και η συμπάθεια του Οργανισμού, στους οικείους”

Σημειώνουμε ότι η 17χρονη Αφγανή, έμενε με την οικογένειά της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, και στις 10 Απριλίου ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αφού την εξέτασαν οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει σε Εντατική Μονάδα Θεραπείας, όπου παρέμεινε διασωληνωμένη για οκτώ ημέρες. Δυστυχώς, η 17χρονη κατέληξε την Τρίτη.

Πηγές από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφερόμενες στα αίτια θανάτου της άτυχης Αφγανής, ότι έπασχε από ρευματοειδή πυρετό.