Στην Ειδομένη, η εκστρατεία γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Όπως εξήγησε στο “Πρακτορείο FM” η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι εμβολιασμοί αφορούν παιδιά μέχρι 15 ετών και τα εμβόλια γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Αφορούν δε ασθένειες, όπως διφθερίτιδα, τέτανος, ιλαρά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, πνευμονόκοκκος και γρίπη, ενώ οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί από τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η γενίκευση της καμπάνιας εμβολιασμού σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών

Στο μεταξύ, άλλα τέσσερα λεωφορεία κι ένα βαν αναχώρησαν, χθες, από την Ειδομένη για τα κέντρα φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια και την Πιερία.