Τρίτη 28 Ιουνίου, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός bartending με θέμα τη Μεσόγειο, το SKINOS Mediterranean Cocktails Challenge 2016 φτάνει στην κορύφωσή του με τον μεγάλο Τελικό – ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό event στην υπέροχη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

Στο 6 ο έτος της ύπαρξής του, ο διαγωνισμός έχει την πρωτότυπη θεματολογία “Team Challenge” και αφορά την ομάδα, την κοινή προσπάθεια, το fun, την αλληλοστήριξη και τον συναγωνισμό. Περισσότεροι από 400 bartenders από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Λίβανο, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο ένωσαν τις δυνάμεις τους και μελέτησαν, δοκίμασαν, μύρισαν, ήπιαν και ανάμιξαν παρέα πρωτότυπα Μεσογειακά cocktail.

Η κριτική επιτροπή του Skinos ταξίδεψε σε 11 πόλεις σε 7 χώρες και δοκίμασε πάνω από 200 cocktail αναζητώντας το απόλυτο Μεσογειακό ποτό. Οι 11 κορυφαίες ομάδες (5 από Ελλάδα και 6 από εξωτερικό) θα αναμετρηθούν στην εντυπωσιακή ταράτσα του bar restaurant HYTRA, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η νικήτρια ομάδα θα παρουσιάσει το απόλυτο μεσογειακό κοκτέιλ στο BCB (Bar Convent Berlin), το μεγαλύτερο bartending event στην Ευρώπη.

Κριτές του διαγωνισμού είναι τρεις από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders: ο Δημήτρης Κιάκος, ιδιοκτήτης του θρυλικού The Gin Joint και μέλος του The Gin Guild, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, βραβευμένος bartender και bar manager του Spinte Bar στην Θεσσαλονίκη και ο Σπύρος Πατσιαλός, ιδιοκτήτης και δημιουργός του γωστού site Huntingspirits.tv.

Ακολουθώντας το concept της “ομάδας”, οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι ο Σπύρος Κερκύρας, από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders και ιδιοκτήτης της Bar Solutions και ο bartender και brand ambassador του Skinos, Πασχάλης Καψάλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι όσοι παρευρεθούν στον Τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016, παράλληλα με την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ποτό του φετινού καλοκαιριού, το δροσιστικό Skinos Tonic, θα μπορούν να συμμετέχουν στο Audience Award ψηφίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα!

Ο Tελικός θα γίνει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:30 στον εντυπωσιακό χώρο του Hytra Restaurant, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107).

Μια “γεύση” από τον περσινό διαγωνισμό:

Μερικά λόγια για το Skinos Mastiha Spirit

O Skinos Mastiha Spirit είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το πρώτο σε εξαγωγές σε πάνω από 15 χώρες.

Το 2011 και 2013 τιμήθηκε με το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας αλκοολούχων ποτών, το San Francisco World Spirits Competition.

• Το όνομά του Skinos προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας και το οφείλει

στον Ηρόδοτο, αφού έτσι ονόμασε πρώτος την μαστίχα (σκίνος).

• Η συσκευασία του, λιτή στην γραμμή και στον σχεδιασμό της εκφράζει

την Μεσογειακή καταγωγή του αλλά και το μοντέρνο χαρακτήρα του.

• Ο Skinos Mastiha Spirit είναι το μοναδικό ποτό μαστίχας που παράγεται

από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχέλαιου.

 

Για περισσότερα νέα, συνταγές και άλλα μπείτε στο:

https://www.facebook.com/SkinosMastihaSpirit/