Ρωτήστε έναν τουρίστα στον δρόμο, ποια ελληνική λέξη ξέρουν και είμαστε σίγουροι πως όλοι θα σας πουν την ίδια. Ξέρετε όλοι ποια λέμε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά όλοι μας, για να τη μάθουν. Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν πως το μ@@@ας είναι μια λέξη που μας έρχεται από αρχαιοτάτων χρόνων. 

Θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Ένας Βρετανός παίκτης πήγε σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων και ρωτήθηκε το εξής: «Με ποια λέξη αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες στους ξένους ή όσους δεν μιλούσαν ελληνικά», και προφανώς είπε μ@@ας κυρίες και κύριοι. Γιατί εννοείται ότι οι ρίζες αυτής της λέξης ξεκινούν από τότε. 

Το απόσπασμα το εντοπίσαμε από τον λογαριασμό «Greek Gateway» στο Instagram, όπου γενικά δημοσιεύει διάφορα ελληνικά στιγμιότυπα. Τέλος πάντων, ο παρουσιαστής – που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Τάσος Τρύφωνος – ενημέρωσε τον παίκτη πως η σωστή απάντηση είναι  «βάρβαρος» και όχι μ@@@ας.

Στο μεταξύ αρκετοί ρωτούσαν τι σημαίνει μ@@@ας, ωστόσο κάποιος σχολίασε σε αντίστοιχη ερώτηση «Πήγαινε στην Ελλάδα και θα μάθεις αμέσως». Live your myth in Greece είναι η φάση.

Και προς ενημέρωση του Βρετανού παίκτη, ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων, εξήγησε πως η λέξη «βάρβαρος» αναφέρεται σε «εκείνους ενός ακατανόητου λόγου, ξένων ή βάρβαρων εισβολέων που διακρίνονται από τις άριες βεδικές φυλές. Μεταξύ τους ήταν οι Έλληνες».