Το TEDxAthens φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Πειραιώς 260, με κεντρικό θέμα “X-Machina”. Στις 5 Οκτωβρίου 2024, θα ανέβουν στη σκηνή του συνεδρίου άνθρωποι που πρωτοπορούν και δημιουργούν ανά τον κόσμο για να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις τους που θα φωτίσουν τον δρόμο για την επόμενη ημέρα.

Συμπληρώνοντας 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας, το TEDxAthens αποτέλεσε φάρο έμπνευσης και έναν ασφαλή χώρο ανταλλαγής ιδεών, σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο τοπίο. Με βασική πεποίθηση πως οι ιδέες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, συνεχίζει το ταξίδι του με όραμα του να αναδεικνύει τις σκέψεις και τα πεπραγμένα  σημαντικών ανθρώπων που μπορούν να γίνουν πυξίδα για το  μέλλον. 

Φέτος, με κεντρικό θέμα την έννοια “X Machina”, ομιλητές και συμμετέχοντες θα διερευνήσουν ποιος μπορεί να είναι ο «από μηχανής Θεός» και ποιες είναι οι λύσεις μπορεί να προσφέρει σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με μεγάλη ταχύτητα, που θα δώσει «λύσεις», ανατρεπτικές, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και σε ζητήματα που δεν έχουν καν προκύψει ακόμα. Το σύγχρονο περιβάλλον δημιουργεί μια μοντέρνα Οδύσσεια, ένα ταξίδι με βασικά χαρακτηριστικά την την αλλαγή παγκόσμιων ισορροπιών, τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τους ηθικούς αναστοχασμούς. Έτσι, προκύπτει η ανάγκη  ενός «αόρατου βοηθού» που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ροή της ιστορίας.

Με αφετηρία τον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πειραιώς 260, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει ανάμεσα στους αρχαίους μύθους και την προηγμένη τεχνολογία, στη φυσική και ψηφιακή πραγματικότητα, στο ήδη γνωστό και στο μελλοντικό-άγνωστο. 

Ανατροπή, αλληλεπίδραση, καινοτομία, ένστικτο, πρόκληση. Αυτές είναι μόλις μερικές λέξεις που περιγράφουν το TEDxAthens 2024. Τι είναι όμως για εσένα X Machina; 

Κλείσε το το εισιτήριό σου και ανακάλυψέ το μαζί μας. 

Διαθέσιμα ΕΔΩ τα πρώτα EARLY BIRD tickets για λίγες ημέρες.