Ένα άγριο ζώο – που πιστεύεται ότι είναι λέαινα – είναι ελεύθερο στα περίχωρα του Βερολίνου, με την αστυνομία να προειδοποιεί τους ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες να μείνουν μέσα και να μην βγάλουν τα κατοικίδια τους βόλτα. Στην έρευνα στις περιοχές Kleinmachnow, Teltow και Stahnsdorf. συμμετέχουν κυνηγοί, κτηνίατροι και ελικόπτερα με θερμικές κάμερες.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τη νύχτα με δύο ελικόπτερα και επεκτάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς εκατό αστυνομικοί κυνηγούσαν το ζώο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Βραδεμβούργο, την αραιοκατοικημένη περιοχή στα προάστια της γερμανικής πρωτεύουσας. Το ομοσπονδιακό γραφείο πολιτικής προστασίας της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση στους ντόπιους, συμβουλεύοντάς τους επίσης να κρατούν κατοικίδια σε εσωτερικούς χώρους.

Κανένας ζωολογικός κήπος ή τσίρκο δεν έχει αναφέρει την απώλεια ενός ζώου, επομένως δεν είναι σαφές από πού προήλθε η λέαινα. “Το άγριο ζώο που δραπετεύσε ΔΕΝ έχει βρεθεί ακόμα! Εξακολουθούμε να σας ζητάμε να μην φύγετε από το σπίτι. Εάν δείτε το ζώο, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110!”, έγραψε στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή νότια του Βερολίνου, σε περιοχή με 20.000 κατοίκους.

Οι ντόπιοι έχουν λάβει μηνύματα μέσω εφαρμογών, που τους καλούν να μην κάνουν βόλτες στο δάσος και να αναζητήσουν καταφύγιο στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους αν δουν τη λέαινα, όπως γίνεται γνωστό. Οι αρχές σήκωσαν ελικόπτερα για να εντοπίσουν το λιοντάρι και κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας rbb.