Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που το ελληνικό ίντερνετ μιλάει για το πόσο εύστοχη μπορεί να γίνει μια δουλειά του Διονύση Ατζαράκη. Μόνο που, λόγω της επικαιρότητας, το βίντεο που δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έγινε ήδη viral, άσχετα αν δεν έχει κλείσει ούτε 24 ώρες στον «αέρα».

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας ξέρει να μοιράζει υλικό με το τσουβάλι, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο που γνωρίζει από καλή σάτιρα για να το αναδείξει. Και αυτό το άτομο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο Διονύσης Ατζαράκης που το έκανε και με το παραπάνω αφού κατάφερε να χωρέσει όλα όσα κωμικοτραγικά ζούμε, σε ένα βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κωμικός συνάντησε τον γνωστό Youtuber Vibrator, o οποίος τον ρώτησε αν μπορεί να σκεφτεί πολύ γρήγορα (σε ένα λεπτό) με ποιους τρόπους μπορεί να πεθάνει κάποιος στην Ελλάδα. Για κάθε σωστή απάντηση, θα έπαιρνε ένα ευρώ. «Είναι πολύ λίγος ο χρόνος για μια τέτοια ερώτηση», λέει ο Ατζαράκης πριν περάσει στην απάντησή του.

«Φωτιές, πλημμύρες, πανδημίες, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα, αν είσαι άπιστη γυναίκα, αν είσαι πιστή γυναίκα, αν είσαι γυναίκα γενικά, αν είσαι άντρας που θέλει να γίνει γυναίκα, αν είσαι παράνομος ή νόμιμος μετανάστης, αν μοιάζεις με μετανάστη, αν έκανες πολλά μπάνια το καλοκαίρι στη Ρόδο, στην Εύβοια, στην Αλεξανδρούπολη. Μπορείς να πεθάνεις στο μετρό του Ευαγγελισμού, στο μπαλκόνι σου στην Καρδίτσα, στο Μάτι (γιατί όλοι είναι για τον π@τ$0). Επίσης μπορείς να πεθάνεις αν είσαι σε σαράβαλο αεροπλάνο και πας να σβήσεις τις φωτιές, αν υποστηρίζεις τη λάθος ομάδα, τη σωστή ομάδα, αν περνάς έξω από το γήπεδο όταν παίζει μια ομάδα. Όταν περνάς χειμώνα από την Αττική Οδό ή καλοκαίρι σε οποιαδήποτε οδό χωρίς να έχεις στο αμάξι τρόφιμα. Μπορείς να πεθάνεις αν πας σε πορεία, αν πας και πέσεις σε σφαίρα αστυνομικού που εξοστρακίστηκε, όταν περνάς με μηχανάκι έξω από το πάρκινγκ της Βουλής και επίσης αν είσαι ζώο».

Χμ, τέλος χρόνου… Κρίμα, γιατί δεν πρόλαβε να πει για τους φασίστες. Α, ναι, πριν μπει στο πλοίο που έφευγε για Κρήτη, γύρισε στην κάμερα του Vibrator και είπε: «Τι μπορεί να πάει στραβά;». Αλήθεια, τι μπορεί να πάει στραβά;