Θα έχετε παρατηρήσει πως στην πρώτη θέση του ελληνικού Τop10 στο Netflix, φιγουράρει η νέα σειρά «All the Light We Cannot See», η υπόθεση της οποίας βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Anthony Doerr. Μάλιστα, το βιβλίο τού τιμήθηκε με τo βραβείο λογοτεχνίας Πούλιτζερ το 2015, ενώ για περίπου 200 εβδομάδες ήταν στις πρώτες θέσεις των best seller των New York Times. Τα 4 επεισόδια της μίας και μοναδικής σεζόν μάγεψαν τους συνδρομητές που τα παρακολούθησαν, όπως ακριβώς μάγεψε και η πρωταγωνίστρια Άρια Μία Λομπέρτι, στην πρώτη της απόπειρα στον χώρο της υποκριτικής.

Η Άρια Μία Λομπέρτι, υποδύεται την Μαρί Λορ, μία τυφλή Γαλλίδα που αναγκάστηκε να φύγει από το γερμανοκρατούμενο Παρίσι σε μικρή ηλικία, μαζί με τον πατέρα της, Ντανιέλ Λεμπλάν (Μαρκ Ραφάλο), με προορισμό το Σεν Μαλό. Στις αποσκευές τους όμως μετέφεραν και ένα θρυλικό διαμάντι, το οποίο οι Ναζί αναζητούν βάζοντας στο στόχαστρο την Μαρί.

Η σειρά δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην κορυφή, έχει μια ωραία πλοκή και η ιστορία κυλά γρήγορα, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως η προσοχή έχει στραφεί στην Άρια Μία Λομπέρτι, η οποία είναι εντυπωσιακή στον ρόλο της, που φαίνεται πως τον δούλεψε και τον έκανε δικό της. Η 29χρονη πάντως έχει κάνει σπουδαία πράγματα στην μέχρι τώρα ζωή της, αλλά δεν γνωρίζουμε αν τελικά αυτός ο χώρος την κερδίσει ολοκληρωτικά.

Είναι πάντως γεγονός πως η Άρια Μία Λομπέρτι δικαίωσε και με το παραπάνω την επιλογή των δημιουργών, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η ίδια έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Επικοινωνιακές Σπουδές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Ρητορική στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Γεννημένη με σπάνια γενετική πάθηση αχρωματοψίας των ματιών, η 29χρονη δεν μπορεί να δει τα χρώματα, ενώ έχει ευαισθησία στο φως. Η Άρια Μία Λομπέρτι θέλει να σπάσει τα στερεότυπα που σχετίζονται με την τύφλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Vanity Fair πως «αυτή η ιστορία δεν έχει να κάνει με το να είσαι τυφλή, αλλά με την ανθρωπότητα που συναντιέται σε μια εποχή κακουχιών. Η τύφλωση είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό της ηρωίδας και είναι ίσως το λιγότερο σχετικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της. Είναι όμως ο τρόπος που εξερευνά και νιώθει τον κόσμο γύρω της», και πρόσθεσε:

«Ελπίζω ότι όσοι εργάζονται στη βιομηχανία του θεάματος θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις όταν θέλουν να συμπεριλάβουν έναν χαρακτήρα με αναπηρία ή οποιονδήποτε χαρακτήρα που ανήκει στο περιθώριο. Γιατί θέλετε να πείτε την ιστορία; Και αν δεν το κάνετε τόσο αυθεντικά, τι σας κάνει γιατί θέλετε να στείλετε αυτό το μήνυμα;».

Η Άρια Μία Λομπέρτι κατέληξε πως «πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για τους νέους να μπορούν να πουν: “Μπορώ να είμαι ο ήρωας της δικής μου ιστορίας. Μπορώ να πω τη δική μου ιστορία. Δεν χρειάζεται να έχω άλλους ανθρώπους να παρουσιάζουν κάτι για εμένα. Μπορώ να είμαι αυθεντικός και αληθινός, και το αξίζω. Είμαι άξιος να έχω τη δική μου φωνή».

Το trailer της σειράς: