Πάντα μου φαίνονταν άβολες οι προτάσεις γάμου στη μέση του δρόμου, καταμεσής μιας πλατείας. Που δεκάδες ζευγάρια μάτια προσηλώνονται πάνω στο ζευγάρι, με τα κινητά ανά χείρας να απαθανατίζουν την ρομαντική στιγμή, μέχρι να χειροκροτήσουν διάφοροι ξέμπαρκοι στο ‘ναι’ της γυναίκας. Αλλά τι γίνεται όταν το ‘ναι΄, είναι ‘όχι’; Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο άβολα. Δηλαδή νιώθουμε άβολα εμείς που το βλέπουμε, φανταστείτε για τον άνδρα που την κάνει και την γυναίκα που πρέπει παρουσία τόσου κόσμου να δώσει αρνητική απάντηση. Που σε ορισμένες περιπτώσεις, αναγκάζονται κάποιες να πουν ‘ναι’ μόνο και μόνο για να μη γίνουν ρεζίλι. 

Μία τέτοια στιγμή έζησε, που λέτε, ένα ζευγάρι στη Ρώμη, που η πρόταση γάμου δεν είχε happy end και δάκρυα συγκίνησης. Ένας άνδρας πήγε με την κοπέλα του διακοπές στην ρομαντική ιταλική πόλη και στις αποσκευές τους υπήρχε και ένα δαχτυλίδι. Την ώρα, λοιπόν, που χόρευαν στη Via dei Condotti με φόντο τα χριστουγεννιάτικα φώτα και κάμποσους ανθρώπους γύρω να τους χαζεύει, ο άντρας πέφτει στα γόνατα και ζητάει από τη σύντροφό του να τον παντρευτεί. 

Εκείνη σαστίζει, χαμογελά και όλα δείχνουν πως θα πει το ναι. Αμ δε. Το ακόμα χειρότερο είναι πως καθυστερεί πολύ να απαντήσει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστέψει πως έχει δεχθεί, οπότε έπεσαν τα πρώτα χειροκροτήματα. Αντ’αυτού, η κοπέλα του λέει: «Δεν το περίμενα. Δεν ήμουν έτοιμη. Αλλά γι’ αυτό ήρθαμε στη Ρώμη;». Να σημειωθεί πως ο τενόρος σε όλο αυτό το σκηνικό συνέχιζε να τραγουδά κανονικά. 

Ο άνδρας τότε την ρώτα: «Είναι ναι ή όχι;» κι εκείνη απαντά «όχι». Το βίντεο έγινε viral, προφανώς. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά που θα κάνει πρόταση γάμου ο συγκεκριμένος άνδρας, θα την κάνει ιδιωτικά για παν ενδεχόμενο.

@herclueless Good @Cartier ♬ original sound – herclueless