Και να που ξάφνου έρχεται μια μέρα που αμφιβάλλεις. Για όσα σε έμαθαν από μικρό παιδί, για όσα θεωρούσες δεδομένα. Νιώθεις πως έπεσες θύματα απάτης. «Μην τρως junk food, θα σε καταστρέψει, μόνο η υγιεινή διατροφή σώζει», σου έλεγαν.

Α, ναι, αλήθεια; Και τότε πώς στα κομμάτια αυτός ο τύπος, στο Ντον Γκόρσκε γυρνάει, έφτασε 70 χρονών τρώγοντας απαρέγκλιτα κάμποσα μπέργκερ από τα McDonalds ημερησίως; Μπαίνοντας μάλιστα στα Ρεκόρ Γκίνες ως αυτός που έχει φάει τα περισσότερα Big Mac στον κόσμο – στα 34.000 έχουν υπολογιστεί και still counting.

Είχε φτάσει τα 9 (!) κάποια στιγμή, τη μέρα πάντα, και σταδιακά άρχισε να το μειώνει. Σήμερα είναι στα 2, πιο κάτω λέει δεν πάει, είναι αδιαπραγμάτευτο. Βέβαια και εδώ έρχεται το λουτρό της αλήθειας πήρε τα μέτρα του γιατί κατάλαβε πως αν δεν προσαρμοζόταν δεν θα τραβούσε για καιρό όλο αυτό, πήγαινε κατευθείαν στον γκρεμό έτσι.

Έκοψε τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά, περιορίστηκε (σχήμα λόγου) στο αγαπημένο του Big Mac, στα αγαπημένα του πιο σωστά, πληθυντικός. Έβαλε την άσκηση στη ζωή του, μπόλικο περπάτημα (10 χιλιόμετρα τη μέρα), γενικά προσοχή. Με λίγα λόγια, έκανε τα πάντα για να μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του καλούδι από τα McDonald’s.

«Πολλοί πίστευαν πως θα ήμουν νεκρός πολύ πριν φτάσω τα 70. Να όμως που είμαι ακόμα εδώ και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες. Αυτό είναι cool, δεν είναι;», δήλωσε ο Ντον Γκόρσκε κάνοντας τους διατροφολόγους να… σκίζουν τα πτυχία τους.

Θα χρειαζόταν πάντως ένας ψυχολόγος να μας εξηγήσει το κόλλημα αυτό του εν λόγω κυρίου με τα μπέργκερ και μάλιστα συγκεκριμένης μάρκας, την αδυναμία του να τα απαρνηθεί. Από τις 17 Μάϊου του 1972, μια ημερομηνία που δεν ξέχασε ποτέ, αφού τότε δοκίμασε το πρώτο του Big Mac και ερωτεύτηκε για πάντα. Ακόμα και την πρόταση γάμου στη γυναίκα του, Μέρι, σε πάρκινγκ ενός McDonald την έκανε.

Συμβουλή μας πάντως να μην παίρνετε ιδέες. Η υπερβολική κατανάλωση fast food προφανώς και μόνο καλό δεν κάνει. Οι όποιες εξαιρέσεις, γνωστό είναι αυτό, τον κανόνα επιβεβαιώνουν.

Αιώνιος έρωτας για τα μπέργκερ

Κι αν αναρωτιέστε πώς στο καλό επιβεβαιώνεται πως ο 70χρονος Αμερικανός έχει φάει τόσα μπέργκερ, η απάντηση είναι και λίγο creepy. Έχει κρατήσει όλες τις αποδείξεις και όλες τις συσκευασίες! Το πού τις βάζει δεν το ξέρουμε και δεν είναι ευγενικό αυτό που σκεφτήκατε ως πιθανή απάντηση…

Αν και έχοντας δουλέψει για χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, θα έχει στάνταρ ακούσει πολλά χειρότερα. Και δεν εννοούμε τα πειράγματα των συναδέλφων του για τα μπέργκερ που κουβαλούσε καθημερινά στη δουλειά.

«Σκοπεύω να τρώω Big Mac μέχρι να πεθάνω, δεν έχω καμία πρόθεση να τα αλλάξω. Είναι σταθερά το αγαπημένο μου φαγητό», είχε πει το 2011, όταν είχε φτάσει το ορόσημο των 25.000. Είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Στη δύση του 2023, έφτασε τα 34.128 μπέργκερ και ακόμα… πεινάει για περισσότερα.

Με τα δικά του λόγια: «Όταν μου αρέσει κάτι, κολλάω. Άνθρωποι που με έχουν δει να τρώω Big Mac μου λένε πως κάνω σαν να το τρώω για πρώτη φορά».