Και να θες να μην ασχοληθείς με την Κέιτ Μίντλετον, είναι πραγματικά αδύνατο. Οι θεωρίες συνωμοσίας φιγουράρουν σε όλα τα social media, διαιωνίζοντας ένα drama που δεν είχαμε ανάγκη. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια σειρά ανεξιχνίαστης υπόθεσης στο Netflix ή μια ολόκληρη σεζόν για το The Crown, τo οποίo εξίσου θα παρακολουθούσαμε με αμείωτο φανατισμό. Κρίμα που έριξε αυλαία, τα καλύτερα χάνει τώρα. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως οτιδήποτε γυροφέρνει τους royals πάντα θα αποτελεί γοητευτικό θέμα ενδιαφέροντος από την παγκόσμια κοινότητα και θα κάνει trigger στη φαντασία, που δεν έχει όρια.

Στο μεταξύ, να πούμε πως το βίντεο που κυκλοφόρησε η Sun με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον να περπατούν, έχοντας κάνει τα ψώνια τους, έκανε τα πράγματα χειρότερα. Στόχος ήταν να καταλαγιάσει όλη αυτή τη φουρτούνα που έχει ξεσπάσει, αλλά τελικά πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Την έκαναν πιο μανιασμένη. Πυροδότησε επιπλέον σχόλια, στα οποία προφανώς όλοι μιλούσαν για το κατά πόσο ήταν η ίδια αυτή που περπατούσε χαμογελαστή ή κάποια σωσίας της. Δεν γνωρίζουμε την αλήθεια, αλλά αν κρίνουμε με τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο κόσμος αποφάσισε πως δεν ήταν η Κέιτ.

Και μιας και αναφέραμε τον κόσμο, ας περάσουμε και στο ζητούμενο αυτού του άρθρου. Και αυτό το ζητούμενο είναι πως ο Guardian δημοσίευσε την έρευνα της BrandMentions, εταιρείας που παρακολουθεί την εξάπλωση των hashtag και των λέξεων-κλειδιών στο διαδίκτυο, με τα νούμερα να είναι τρελά. Νούμερα που αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν πως η ελαφρότητα της επικαιρότητας μας αποσπά από όλα τα γύρω-γύρω ζητήματα που είναι και τα σοβαρά. Για την ακρίβεια, λοιπόν, τις τελευταίες επτά ημέρες κατέχουν αδιαφιλονίκητο ρεκόρ τα εξής: whereiskate #katebodydouble και #katemiddleton. Και τα τρία συνολικά έχουν προσελκύσει 400 εκατομμύρια ανθρώπους

Τα hashtag αναφέρθηκαν 5.400 φορές, με το Instagram να αντιπροσωπεύει περισσότερες από οκτώ στις 10 αναφορές, και 5% από το TikTok. Αναρτήσεις με τα εν λόγω hashtag για την Κέιτ Μίντλετον έχουν κοινοποιηθεί 2,3 εκατομμύρια φορές και σε αυτές έχουν αντιδράσει 2,2 εκατ. άνθρωποι.

Τη μεγαλύτερη απήχηση για τα τρία hashtags στο Facebook έχει η σελίδα του ειδησεογραφικού ιστότοπου India Today, ενώ μία από τις μεγαλύτερες προσεγγίσεις στο Instagram γίνεται μέσω του λογαριασμού της Diario Libre, μιας εφημερίδας στη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία έχει 1,8 εκατ. ακόλουθους.

Ο Στίβεν Λεβαντόφσκι, καθηγητής γνωστικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στη διάδοση της παραπληροφόρησης, λέει στον Guardian: «Ενα από τα ζητήματα είναι ότι η “είδηση” μπαίνει σε βρόχους ανατροφοδότησης: Ακριβώς επειδή όλοι οι άλλοι την πιστεύουν, θα σκεφτεί κάποιος ότι πρέπει να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτήν. Η παραπληροφόρηση τρέφεται από τον εαυτό της».

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον

Είναι πολλές. Έχει χαθεί η μπάλα. Μία θεωρία συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον, που έπαιξε αρκετά είναι πως μας έχει αφήσει χρόνους και πως η σωσίας της θα πάρει τη θέση της. Μακάβριο, ναι. Μία ακόμη που φιγουράρει, είναι πως έχει διαφύγει στη Φλωρεντία μετά την απιστία του Ουίλιαμ, με τον γάμο τους να καταρρέει. Φανταστείτε τώρα την Κέιτ στην ιταλική πόλη, να πίνει καπουτσίνο και να διαβάζει όσα γράφονται για εκείνη. Θα ήταν το καλύτερο plot twist έβερ.

Χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε τα expectations, η ταπεινή γνώμη μας είναι πως η Κέιτ Μίντλετον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έκανε και επέμβαση, άλλωστε. Είναι ίσως το πιο λογικό.

Εμφανίσου Κέιτ να ασχοληθούμε και με τίποτε άλλο.