Οι ψυχολόγοι το αποκαλούν ενσυναίσθηση. Το να νιώθεις, να καταλαβαίνεις. Κατά βάση, το να είσαι σε θέση να μπαίνεις στη θέση του άλλου. Να αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες, ειδικά όταν είναι κάτι νωπό και όλα, συναισθήματα και αντιδράσεις, είναι ακόμα πολύ έντονα. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν φημίζονται για αυτήν τους την ικανότητα. Κάτι που αποδείχτηκε ακόμα μια φορά με την κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες» πήγε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Στο σημείο που η άτυχη Κυριακή Γρίβα έχασε τη ζωή της από το χέρι του ψυχοπαθή πρώην συντρόφου της, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανικανότητας των αρμόδιων να κάνουν στοιχειωδώς σωστά τη δουλειά τους. Αν είχε επιλέξει να πάει ως εκεί, να αφήσει ένα λουλούδι και να φύγει, θα ήταν «ΟΚ».

Όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέβασε στο Facebook αυτή τη φωτό:

Αλήθεια, τι λόγος υπήρχε να μας δείξει πως πήγε εκεί; Ποιος κάνει άραγε ακόμα πολιτική με τέτοιους παρωχημένους τρόπους, με τέτοια επικοινωνιακά τρικ;

Ό,τι και να πει για να το δικαιολογήσει, στα μάτια μας αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός της «εργαλειοποιήσης» μιας τραγωδίας. Κομμάτι της καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές που έρχονται.

Δεν λέμε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο μόνος που (θα) το κάνει. Όμως πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως υπάρχουν όρια. Δεν σέβεσαι τη μνήμη της άτυχης κοπέλας έτσι, δεν βοηθάς κάπου.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί που αυτές τις μέρες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός, ακόμη ένα πιο σωστά σε αυτή τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν την όποια ατζέντα τους.

Δεν είναι όλες οι στιγμές για «λεζάντα», για το φαίνεσθαι. Και κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε δυνατά.