Είχαμε κάνει κάποτε ένα αφιέρωμα εδώ στο Provocateur για τις πιο άσχημες πόλεις της Ελλάδας – με βάση το Reddit. Σε αυτές μέσα δεν ήταν η Λιβαδειά – κάποιος, κακός ενδεχομένως, θα έλεγε πως αυτό συνέβη μόνο και μόνο επειδή εκεί παραδίπλα είναι η… Θήβα. Η πρωτεύουσα της Βοιωτίας πάντως, κάνει ρελάνς και μπορεί να «καμαρώνει» πως διαθέτει την ενδεχομένως ασχημότερη πολυκατοικία στη χώρα μας.

Ή μήπως την πιο αντιπροσωπευτική; Είναι ένα κολάζ «πανωσηκώματος» αυτή η πολυκατοικία. Κάθε όροφος έχει να σου πει και μια ιστορία. Για τον μάστορα που το επιμελήθηκε, την εποχή πάνω κάτω που κατασκευάστηκε, για ένα mindset «θα στο κάνω εγώ κουκλί, αμ πώς – και πιάσε και ένα τσίπουρο».

Νιώθεις πως αυτό το κτήριο έχει τη δική του φωνή. Και φωνάζει «Ελλάδα» σε κάθε του τετραγωνικό μέτρο. Βλέπουμε μόνο την πρόσοψη, όμως είμαστε πεπεισμένοι πως μια ματιά στο εσωτερικό θα το έκανε ακόμα καλύτερο – ή χειρότερο, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.

Αν είσαι θετικά προκατειλημμένος ως άνθρωπος και οπαδός του σουρεαλισμού στην τέχνη, μπορείς ενδεχομένως να εντοπίσεις μια αναρχική γοητεία σε όλο τούτο. Αν όχι, είσαι… ένας από μας.

Δείτε την πολυκατοικία στη Λιβαδειά που βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την ασχημότερη στην Ελλάδα (και έχει μεγάλο ανταγωνισμό, έτσι;)

Και αυτό είναι το, κατά τη γνώμη μας, κορυφαίο από τα σχόλια που διαβάσαμε κάτω από τη φωτογραφία στο Twitter (X).