Την πρώτη του ανάρτηση έκανε ο πρώην, πλέον, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, μετά τις διακοπές του. Μας συγχωρείτε, μετά την υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θέλαμε να γράψουμε.

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για δύο μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Νότης Μηταράκης που, δυστυχώς, δεν χάρηκε και τόσο τις διακοπές του. Σε λίγο θα του απαγορεύσουν και να ρίξει μια ζεϊμπεκιά όπως έκανε ο Γιώργος Πατούλης. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.

Ο πρώην υπουργός ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη» γιατί εντάξει, στην πολιτική οφείλει κάποιος να έχει τρόπους.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους», καταλήγει στο μήνυμα του μέσω Twitter.

Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη ή απλά δεν τους ενδιαφέρει πως ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη για «προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, η αιτία της αποχώρησής του από την κυβέρνηση είναι ότι εθεάθη να κάνει διακοπές στην Πάτμο, την ώρα που καιγόταν η χώρα.

Όλη η ανάρτησή του για τα μάτια σας μόνο:

«Παρέδωσα καθήκοντα υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Οικονόμου, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας. 

Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για δύο μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους».