Στις 28 Φεβρουαρίου η κοινωνία, μουδιασμένη, μάθαινε για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η μετωπική σύγκρουση που οδήγησε στον χαμό 57 ανθρώπων, λίγους μήνες αργότερα έχει ξεχαστεί πλήρως. Μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο. Από την αρχή οι οικογένειες των θυμάτων ήταν μόνες τους. Εκείνοι βιώνουν το πένθος, κανείς άλλος.

Πώς να περιγράψεις λοιπόν με λόγια το γεγονός πως συγγενείς δύο κοριτσιών πήραν το πτυχίο τους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής; Η Εριέττα Μόλχου και η Ελπίδα Χούπα δεν ήταν εκεί. Αντ’αυτού ήταν οι γονείς και τα αδέρφια των αδικοχαμένων κοριτσιών. 

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά, για τις προσπάθειές τους και τη μελέτη τους και μαζί γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά ως συμπαρόντα, μέσα από εμάς. Εγώ είμαι πολύ περήφανη μαμά για την Εριέττα μου» είπε, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η μητέρα της, με τους συμφοιτητές της να ξεσπούν σε δάκρυα.

Εκ μέρους της Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν το πτυχίο τα δυο αδέλφια της, ο Σεραφείμ και ο Κωνσταντίνος, οι οποίοι αγκάλιασαν με τους γονείς της Εριέττας.

«Μου τηλεφώνησαν από την Γραμματεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ για να μου γνωστοποιήσουν ότι την προσεχή Δευτέρα στις 4/12/23 θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων και αν μπορεί να παραβρεθεί κάποιος να παραλάβει το πτυχίο της Ελπίδας.

Αυτό που κυριάρχησε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό. Δεν θα πάμε με την γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυο μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές» έγραψε σε ανάρτησή του ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Εριέττας δεν βρέθηκε ούτε στις λίστες των νεκρών, ούτε σε αυτή των τραυματιών, ούτε και στις αταυτοποίητες σορούς.