Χρειάστηκαν 40 λεπτά για να αποδομήσει και να γκρεμίσει πλήρως την περσόνα Soula Glamorous στο Instagram, ο Δημήτρης Πορφυρόπουλος ή πιο σωστά, ο Επώνυμος Αλκοολικός. Ο Youtuber μοιράστηκε τα όσα βίωσε από τον ψεύτικο λογαριασμό, μετά το outing που του έκανε το 2018, και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βάλει τη δική του τελεία. Με αποκαλύψεις και στοιχεία, ο Επώνυμος Αλκοολικός επιβεβαίωσε πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, αν κάποιος νιώσει έτοιμος να μιλήσει, τότε να το κάνει. Η Soula Glamorous, η gossip girl του ελληνικού ίντερνετ, είναι πλέον αντιμέτωπη με cancel.

Το 2018, λοιπόν, κι ενώ η Soula Glamorous συνέχιζε να σχολιάζει με χλευασμό και καυστικό χιούμορ διάφορα γνωστά πρόσωπα, προκαλώντας πολλές φορές και ίντριγκες, τις οποίες μάλιστα ενημερωτικά sites τις αναμάσαγαν, είχε κάνει μια ανάρτηση για τον Youtuber Επώνυμο Αλκοολικό που πέρασε στα ψιλά. Ακόμα και από την γκέι κοινότητα. Του είχε κάνει, για την ακρίβεια, outing, γράφοντας σε ένα insta story κάτι αποτρόπαιο.  

Όπως αναφέρει στο βίντεο του ο Επώνυμος Αλκοολικός «θα μου πεις, είναι αυτό outing; είναι outing και μάλιστα με έναν πολύ άσχημο και βίαιο τρόπο, που αν ήμουν ανοιχτός με αυτή την πληροφορία, δε θα με ένοιαζε, εκείνη την περίοδο όμως δεν ήταν έτσι. Ένιωσα άβολα, απροστάτευτος, φοβισμένος, γιατί μία σελίδα με 100.000 followers, ανακοινώνει δημόσια τη σεξουαλικότητα μου για την οποία εγώ δεν ήμουν ακόμα συμφιλιωμένος γιατί ζούσα σε μία πόλη που τη θεωρούσα κλειστόμυαλη». 

«Εκείνο το βράδυ που είδα αυτό το στόρι έπαθα σοκ, έστειλα στη Soula να το κατεβάσει, γιατί δεν ένιωθα άνετα. Έστειλα 2 μηνύματα, γιατί δεν απαντούσε και της έγραψα στο δεύτερο, “σε παρακαλώ γιατί δεν το έχω μοιραστεί ακόμα, μπορείς να το σβήσεις αυτό το story;”. Μίλαγα ευγενικότατα σε έναν άνθρωπο που είχε γράψει αν τον δίνω ή τον παίρνω. Μου απάντησε “δε γράψαμε κάτι κακό και δεν κατεβάζουμε το story, αφού είσαι αδερφή γιατί δεν το παραδέχεσαι;”».

Αργότερα, το δεύτερο άτομο που χειρίζεται τη σελίδα Soula Glamorous, έστειλε ένα μήνυμα στον Επώνυμο Αλκοολικό γράφοντας: «Έλα τώρα μιλάς με “την” πριν μίλαγες με “τον”. Συγγνώμη για αυτό που ανεβάσαμε, αν θέλεις το σβήνω τώρα και ζητάμε και δημόσια συγγνώμη”». Αυτό δεν έγινε ποτέ, αντ’αυτού ανέβηκαν διάφορες συνομιλίες τους φωτογραφίζοντας τον ίδιο.  

«Τις επόμενες μέρες προσπαθούσε να με ενοχοποιήσει για το πως αντέδρασα και γιατί ζήτησα να κατέβει το στόρι και αυτό λέγεται “εσωτερικευμένη ομοφοβία” γιατί τη σελίδα την είχαν 2 άτομα μία κοπέλα και ένας άντρα γκέι, λέω την είχαν γιατί νομίζω ότι την έχουν πουλήσει. Είναι εσωτερικευμένη ομοφοβία γιατί σαν μέλος την κοινότητας, το ένα μέλος της σελίδας, θα έπρεπε μετά το outing να με στηρίξει και όχι να μου απαντάει ειρωνικά. 11 μήνες μετά έκανα ένα στόρι και είπα ότι μου είχε γίνει bullying από αυτή τη σελίδα και είπα και τα ονόματα των ατόμων που βρίσκονταν από πίσω, για να μιλάμε όλοι με τα ονόματα μας. Αυτό το είδαν τα άτομα που έτρεχαν τη σελίδα και με έβριζαν από τα προσωπικά τους προφίλ».

Για το γεγονός πως ανέφερε τα ονόματα δημόσια, ο Επώνυμος Αλκοολικός δέχθηκε εξώδικο, στο οποίο του έγραφαν πως έχει 3 ημέρες για να κάνει ένα story ζητώντας συγγνώμη. Κάτι που δεν έκανε. Στο βίντεο εξηγεί, επίσης, πως κανείς από τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δεν τον στήριξαν, αλλά συνέχιζαν να ακολουθούν τη Soula Glamorous παρά το bullying που υπέστη.

Τα εξηγεί αναλυτικά στο βίντεο:

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα άλλαζε το ρου της ιστορίας, αν τώρα δηλαδή η Soula Glamorous έκανε κάτι αντίστοιχο, ποια τροπή θα είχαν πάρει τα πράγματα, αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως το outing είναι μια μορφή κακοποίησης. Είναι κακοποίηση. Αφήνει ένα τραύμα ανοιχτό στον άνθρωπο που το βιώνει και τον βάζει να παλεύει με τους δαιμόνες του. Γιατί όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι έτοιμος να μιλήσεις γι’αυτό, τότε νιώθεις πως κάποιος άλλος σε «ξεγυμνώνει» χωρίς τη θέλησή σου. Γι’αυτό και το cancel τώρα στην Soula Glamorous.