Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι πάντα το φωτεινό πρόσωπο σε αυτή τη κοινωνία. Το αποδεικνύει κάθε φορά, ειδικά όταν του δίνεται το βήμα να μιλήσει για όλα τα επίκαιρα ζητήματα, πόσο μάλλον για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, χρειάστηκε μόλις 16 λεπτά τηλεοπτικής εμφάνισης, για να εκφράσει -συγκροτημένα- την άποψή του, η οποία σαφέστατα είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει.  

«Δεν με απασχολεί η καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Αυτό που συμβαίνει τώρα το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και είναι κάτι που πρέπει να γίνει στη χώρα μας», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.  «Το να ζεις υπο το καθεστώς μιας διάκρισης από τότε που γεννήθηκες μέχρι τα 51 σου και να μην έχει λυθεί, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου, με έχουν πληγώσει πολλές φορές, έχει να κάνει με τα όνειρά μου. Με την ίδια μου τη φύση».

Απαντώντας στην ‘λάθος ερώτηση’ και συγκεκριμένα στο αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξήγησε πως «το ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να τα συζητάμε, είναι σημαντικό. Η ερώτηση “έιμαι υπέρ ή κατά” δεν είναι σωστή. Η σωστή απάντηση είναι να γυρίσει κάποιος και να σου πει ότι “εγώ δεν έχω τη δύναμη να στερήσω ή να απονείμω δικαιώματα σε συμπολίτες μου”. Αυτή είναι η δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Αν κάποιοι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά ή αισθάνονται ότι κάποιοι συμπολίτες τους είναι κατώτεροι» επισήμανε για την ομοφοβία που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία».

Στην ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για την παρενθεσία ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε: «Γιατί να μην δούμε την παρενθεσία σαν πράξη αλληλεγγύης, σαν μια πράξη αγάπης; Ότι μια γυναίκα δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για κάποιους ανθρώπους που αγαπά. Πολλές φορές η επιλογή ενός ομόφυλου ζευγαριού είναι να επιλέξει μια γυναίκα απο το συγγενικό ή το φιλικό περιβάλλον. Αυτό γιατί δεν το συζητά κανένας; Επίσης, έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα από το 2002. Αντέδρασε κανένας; Απλά τώρα θέλουμε να συντηρηθεί μια διάκριση. Υπάρχει μια διάκριση στην κοινωνία η οποία δυστυχώς δεν οδήγησε σε τιποτα καλό. Με την ομοφοβια μεγαλώσαμε όλοι μας. Στη δική μου γενιά, όλοι ομοφοβικοι είμαστε. Σου φύτεψαν την ομοφοβία και έμαθες να μισείς αυτούς τους ανθρώπους κι εμένα που είμαι ομοφυλόφιλος να ντρέπομαι και να έχω τύψεις για τον εαυτό μου. Έχουμε μια διαδρομή. Να ξεριζώσουμε την ομοφοβία. Είναι πολύ πιο σημαντικό και αυτό πρέπει να συζητάμε».