Κάθε φορά που διαβάζουμε κάτι σχετικό με τη Νέα Υόρκη, εκτός ότι κάνουμε την σκέψη πως κάποια στιγμή θέλουμε να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού,  πάντα -μα πάντα- θα σιγοτραγουδάμε το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα. Ο λόγος που η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ συζητιέται έντονα αυτές τις ημέρες, είναι γιατί το Time Out την ανέδειξε ως την καλύτερη για το 2024. Στην κορυφή όλων.

Το Time Out έκανε σχετική έρευνα, με 20.000 ερωτηθέντες να παίρνουν μέρος από όλο τον κόσμο, μαζί και το δίκτυο των παγκόσμιων συγγραφέων και συντακτών του, συγκεντρώνοντας τις 10 καλύτερες πόλεις για τούτη τη χρονιά. 

Μην ψάξετε για την Αθήνα, δεν είναι πουθενά. 

Προκειμένου να φτιάξει τη λίστα, το Time Out εκτιμά κριτήρια, όπως οι γαστρονομικές σκηνές των πόλεων, η αρχιτεκτονική και τα πολιτιστικά δρώμενα, μιας και ο στόχος είναι να προσφέρει έμπνευση για ταξίδια. Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα μουσεία της, αλλά και η θεατρική της σκηνή η οποία βρίσκεται στο πικ της. 

Φυσικά, η παγκόσμια φήμη της ήταν ένας επιπλέον παράγοντας, κυρίως γιατί κατατάχθηκε και ως το μέρος στο οποίο άλλοι κάτοικοι παγκόσμιων πόλεων θα ήθελαν πολύ να μετακομίσουν εκεί. Ε, το αμερικανικό όνειρο δεν σταματάει ποτέ να υπάρχει, βλέπετε.

Και άντε, η Νέα Υόρκη δεν μας προκάλεσε έκπληξη, ούτε και το ότι η Αθήνα ρίχτηκε εκτός μάχης πανεύκολα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η πόλη που συναντήσαμε στη 2η θέση, δηλαδή το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μια πόλη που κάθε ένας από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν ως «όμορφη», αλλά κατά βάση βοήθησαν παράγοντας όπως ο εκπληκτικός συνδυασμός θάλασσας, αστικού τοπίου και εντυπωσιακού ορεινού περιβάλλοντος. Μπράβο στο Κέιπ Τάουν. 

Την πεντάδα του Time Out συμπληρώνουν κάποιες πολύ basic πόλεις, όπως το Βερολίνο της Γερμανίας, εξαιτίας της νυχτερινής του ζωής, το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου για τις παμπ του και τα δωρεάν μουσεία, καθώς και η Μαδρίτη της Ισπανίας, για το πολύ καλό φαγητό και ποτό.

Πάντως εύλογα όσοι αναρωτιέστε για την Αθήνα, η οποία κι αν έχει νυχτερινή ζωή, η ταξιδιωτική συντάκτρια του Time Out εξήγησε για τις 10 καλύτερες πόλεις, πως έχουν ισχυρό κοινοτικό πνεύμα και μια αναμφισβήτητη ατμόσφαιρα.

Οι 10 καλύτερες πόλεις του Time Out

1. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
3. Βερολίνο, Γερμανία
4. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
7. Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
8. Τόκιο, Ιαπωνία
9. Ρώμη, Ιταλία
10. Πόρτο, Πορτογαλία