Είναι τεράστιος ο σεβασμός που νιώθουμε για τον Σωτήρη Τσαφούλια. Όχι μόνο για τη δουλειά του, αλλά και για τον τρόπο που σκέφτεται, που εκφράζεται. Κάθε φορά που λέει την άποψή του για ένα ζήτημα, δεν βρίσκουμε ούτε ένα σημείο που να μας βρίσκει αντίθετους. Ίσως γιατί αυτή την άποψη την επιχειρηματολογεί. Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που όταν μιλάνε, σταματάς ό,τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και στρέφεις πλήρως την προσοχή σου σε εκείνον. 

Όπως έγινε και στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ο Σωτήρης Τσαφούλιας κλήθηκε να απαντήσει και για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Βλάχου, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της σειράς «17 Κλωστές», όπου ο ηθοποιός ανέφερε -χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι τη δεδομένη στιγμή- πως οι δημοσιογράφοι έχουν την τάση να λερώνουν κάθε τι όμορφο. 

«Και για το θέμα του Γιώργου Νταλάρα και για το θέμα με τον Πάνο Βλάχο, δεν βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Έχω πλήρη συνείδηση για το πόσο ασήμαντος είμαι, και πλανητικά και στην Τέχνη και στα πράγματα. Μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει να περάσει ένα μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσει τη λάθος λέξη ή το λάθος χρώμα ή τόνο στη φωνή του, θα καταλήξει να περάσει το ανάποδο. Αν πω εγώ κάτι τώρα, που είναι προϊόν της σκέψης μου και είναι παρεξηγήσιμο, δέχομαι ο άλλος να με “σταυρώσει” κατευθείαν. Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι έχουν μία απορία στη ζωή τους, που νομίζω ότι ακόμα και λένε το λάθος πράγμα, έχουν “κερδίσει” με τη στάση τους μέσα στα χρόνια, το δικαίωμα του να ξοδέψουμε ένα λεπτό στο να αποκωδικοποιήσουμε τα λόγια του και την σημασία τους

Αν αρχίζουμε να γκρεμίζουμε, σε μία λογική πολιτικής ορθότητας που έχει καταντήσει φονταμενταλισμός, που προσπαθεί να δεσμεύσει την ελευθερία του λόγου και να μπλοκάρει την ελευθερία της σκέψηςΑυτό ζούμε τώρα, τον φασισμό της δημοκρατίας, ζούμε το bullying του αν δεν είναι κάποιος μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Και συνέχισε λέγοντας ο Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι καλλιτέχνες αν έρθετε στις πρόβες, θα δείτε ανθρώπους που επί 12-13 ώρες να παίζουν στα κόκκινα με το νευρικό τους σύστημα για να ενσαρκώσουν κάτι. Είναι πολύ ευαίσθητα πλάσματα. Η πρώτη ερώτηση ήταν για τον ρόλο και τη σειρά, είναι πάρα πολύ προσβλητικό. Και πες ότι είναι για τον κόσμο, δεν είναι ότι “εμείς δεν σας βλέπουμε μπροστά μας, απλά γεμίζουμε ένα πρόγραμμα”. Ο Πάνος ή ο Νταλάρας μάλλον δεν τα είπαν αυτά στα παιδιά, απευθύνθηκε σε εμάς που καθόμαστε στις υψηλότερες καρέκλες. Δεν ξέρω τι τον πείραξε, μπορεί να ήταν συσσωρευμένη η αγανάκτηση και ο πόνος.

Ο Πάνος είναι ένα πολύ ευαίσθητο πλάσμα με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης. Ο Βλάχος έχει κάνει μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων δεκαετιών, είναι συνέχεια sold out και δεν έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα. Μόνο πριν λίγο καιρό που βγήκε ένα άρθρο ότι χώρισε, πράγμα το οποίο σας λέω ότι δεν ισχύει. Έχει τη σχέση του και είναι μια χαρά. Δεν ξέρω τι είχε συσσωρευθεί στη ψυχή του», κατέληξε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Πώς να μην του βγάλεις το καπέλο;