Ένας άνδρας 54 ετών και μία γυναίκα 57 ετών, συνελήφθησαν για την κατοχή όπλων και εκρηκτικών, σε μεγάλη ποσότητα. Για την ακρίβεια, οι στυνομικοί της Ασφάλειας Φλώρινας, μετά από έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, ήρθαν αντιμέτωποι με ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο άνδρας, ο οποίος ασχολείται με το κυνήγι και είναι μέλος σκοπευτικού συλλόγου, τα είχε, λέει, για συλλογή.

Στο μεταξύ, ορισμένα από αυτά που ήταν στην κατοχή του ζευγαιρού είναι παλιά και προέρχονται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρ’όλα αυτά, δεν έχει δικαιολογήσει τον λόγο που είχε και τα εκρηκτικά.

Από την έρευνα, εντοπίστηκαν 29 όπλα – 14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και μία καραμπίνα. Επιπλέον 95 γεμιστήρες εκ των οποίων 57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών, 11 χειροβομβίδες, εκ των οποίων 10 αμυντικού τύπου και μία εκπαιδευτική, 5 βλήματα όλμου, 35.455 διαφόρων διαμετρημάτων, απροσδιόριστος αριθμός καλύκων βάρους 414 κιλών, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία αστυνομική ράβδος, μία βαλλί στρα,μία διόπτρα, ένα αλεξίσφαιρο, 7 κροτίδες, 6 δακρυγόνα, 14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και μία φωτοπαγίδα.

Τίποτα μωρέ, ίσα να πουν ότι κάτι έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν αν το ζευγάρι – το οποίο δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν – εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν μεταφορική εταιρεία που πήγαινε και στο εξωτερικό. Εξετάζεται τώρα αν πουλούσαν τον οπλισμό στη Φλώρινα, σε άτομα στην παραμεθώριο ή ακόμη και σε ποινικούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την εις βάρος τους δικογραφία στον Εισαγγελέα Φλώρινας, με την έρευνα να συνεχίζεται μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τον τρόπο προμήθειας όλων αυτών των όπλων και εκρηκτικών και τους σκοπούς ύπαρξης όλου αυτού του οπλισμού.