Τις τελευταίες ημέρες, οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν προκαλέσει αίσθηση. Σίγουρα όχι τόση, όση αυτή που προκάλεσαν τα, αν μη τι άλλο, θαυμαστά μαλλιά του Έλληνα αγρότη από την Καρδίτσα, τα οποία παραπέμπουν και λίγο στον Μπόμπ Μάρλεϊ. Προφανώς, αρκετοί αναρωτήθηκαν -ή πιο σωστά αρκετοί ήταν σίγουροι- τι καλλιεργεί ο εν λόγω αγρότης, αλλά τους απογοήτευσε όλους.  

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Γιαννακόπουλο, μελισσοκόμος στο επάγγελμα, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, εξήγησε αρχικά πως βγάζει δύο τόνους λάδι τον χρόνο και το πουλάει χονδρική το κιλό στα 3 ευρώ. Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ανέφερε πως «υπάρχει μία σειρά αιτημάτων για τις κινητοποιήσεις με το κύριο αίτημα μας τις ελληνοποιήσεις αυτό που συμβαίνει είναι να εισάγεται νοθευμένο και φιλτραρισμένο μέλι χωρίς γύρη κυρίως από την Ασία και αυτό μπλέκεται μαζί με ελληνικό και γίνεται ένα χαρμάνι και πωλείται ως ελληνικό στα ράφια».

«Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάποιους σε ένα πλαίσιο αδικίας και ψέματος. Η γυροσκοπική εξέταση γίνεται από το 1990, βάλτε κάτω τα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοπαραγωγοί βάζουν ζητήματα, πρόκειται για τερτίπια. Τα περισσότερα μέλια δεν είναι ελληνικά. Τα εισάγουνε, τα φιλτράρουν για να μην υπάρχει ποσότητα γύρης και βάζουν ελληνικό για να γράφουν πως είναι ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στην Καρδίτσα να είμαστε τόσοι παραγωγοί και να υπάρχουν τέτοια μέλια στα ράφια», πρόσθεσε επίσης.

Πάντως, αυτά τα ράστα μαλλιά, δύσκολα τα κουμαντάρει κανείς.