Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έχει κερδίσει τον σεβασμό της πλειοψηφίας, όχι μόνο για το σκηνοθετικό του ταλέντο που μας έχει χαρίσει διαμαντάκια τόσο στην μικρή οθόνη όσο και στο θέατρο, αλλά γιατί όταν μιλάει για ένα οποιοδήποτε ζήτημα, είναι σαν να παραδίδει μάθημα ηθικής. Ο ψύχραιμος λόγος του σε μαγνητίζει, αλλά κυρίως το γεγονός ότι επιχειρηματολογεί, αυτό δηλαδή που δεν κάνουν πολλοί όταν λένε την αποψάρα τους.

Τις τελευταίες ημέρες, θα έχετε ενημερωθεί σχετικά με τον Πανό Βλάχο και τον στίχο ενός τραγουδιού που αναφέρει «σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», με τον τελευταίο να επιλέγει τη δικαστική οδό. Σχετικά με αυτό το θέμα, ακούστηκαν πολλές γνώμες, άλλες ψύχραιμες που αφορούν τη σάτιρα, άλλες καθόλου. Είδαμε ας πούμε και τον Λάμπρο Φισφή που ανέφερε πως σε αυτόν τον στίχο δεν υπάρχει πουθενά το χιούμορ, με αποτέλεσμα να του την πέσουν στα social media. 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος από όλο αυτό το χάος που προκλήθηκε, ειδικά όταν αυτό το τραγούδι ο Πάνος Βλάχος το ερμηνεύει τουλάχιστον ένα χρόνο. Έτσι, έκανε τηλεοπτική παρέμβαση στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 8 λεπτά για να εκφράσει όλες τις σκέψεις που έχουμε οι περισσότεροι επί του θέματος.

Αρχικά, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε πως «δεν είναι επιχείρημα αν και ένας που δεν καταλαβαίνει να ακούει να προσέχουμε τι λέμε. Γιατί τότε θα πρέπει να αποσύρουμε τη Μήδεια, μήπως κάποια γυναίκα σκοτώσει τα παιδιά της και τεμαχίσει τον αδερφό της για να εκδικηθεί τον άντρα της. Το “να προσέχουμε τι λέμε” δεν θα έπρεπε να αφορά τη τέχνη και ειδικά τη σάτιρα. Δεν υπάρχει πτυχίο σατιρικού καλλιτέχνη για να πούμε ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να κάνει σάτιρα». 

«Υπήρξε συνάνθρωπός μας που ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα για τον Πάνο Βλάχο, όταν εκείνος στην περίπτωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδινε οδηγίες στους γυναικοκτόνους πώς να κάνουν το φόνο και να μείνουν μόνο 4 χρόνια μέσα. Υπάρχει βουλευτής της Ν.Δ. που δηλώνει εν ενεργεία 41 χρόνια δικηγόρος και δηλώνει ότι “αν πιστεύετε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη, είναι για να γελάμε”», συνέχισε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Έρχεται ο δημοσιογράφος που έχει τη διένεξη με τον κύριο Πάνο Βλάχο, ο οποίος αστειευόταν με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κύριος Κοτζιάς. Τότε μπορούσε να κάνει χιούμορ, αλλά εξέλαβε ως βία το τραγούδι του Πάνου. Έχει πει θυσία τα Τέμπη, έχει πει “θεός σχωρέστον τον ντελιβερά, αλλά μηχανή οδηγούσε, ας κοιτούσε δεξιά και αριστερά” και αποκάλεσε τις σημαίες της Παλαιστίνης, σημαίες της Χαμάς.

Έχουμε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που λέει στην κυρία Καρυστιανού να γυρίσει σελίδα, λες και ψόφησε ο παπαγάλος της και αν θέλετε βοήθεια, στραφείτε στην εκκλησία. Έχουμε υπουργό που επί των ημερών του έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα σιδηροδρόμου στην Ελλάδα και λέει στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους ότι ο πόνος σας πρέπει να είναι βουβός».

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Τσαφούλας ανέφερε πως «ο λόγος που όλο αυτό γίνεται επίτηδες, ακριβώς για να τραβηχτεί η προσοχή μας μακριά από τα Τέμπη και τη διεθνή ξεφτίλα που έχουμε υποστεί  από την κυρία Καρυστιανού στο ευρωκοινοβούλιο σαν λαός και να ασχοληθούμε με αυτό, εμείς τώρα βγάλαμε σε πρώτο πλάνο ένα τραγούδι που παίζεται έναν ολόκληρο χρόνο».