Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του, Βασίλη Μάγγου, ο πατέρας του Γιάννης έχει την πρώτη αφορμή για να χαμογελάσει, αφού σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου, με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Οι τέσσερις αστυνομικοί είναι της ΟΠΚΕ και δύο ανήκουν στην Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου, οι κατηγορίες εναντίον των έξι αστυνομικών είναι οι εξής:

1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή

2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και

4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

(Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερις πρώτους).

Στη Διάταξη αναφέρεται πως προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, με την πρώτη να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Για την αποτροπή του κινδύνου τέλεσης νέων εγκλημάτων και την εξασφάλιση της εμφάνισή τους στο δικαστήριο, επιβάλλονται εις βάρος οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα και της εγγύησης.

Νέα τροπή στην υπόθεση του Βασίλη Μάγγου: Διώξεις σε 6 αστυνομικούς

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου στην ανάρτησή του.

Η υπόθεση Βασίλη Μάγγου

Να υπενθυμίσουμε πως ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στις 13 Ιουνίου του 2020, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου. Έναν μήνα μετά κατέληξε. Η οικογένεια Μάγγου, σε ανάρτησή της στο FB τότε, σημείωνε πως Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία. Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.

»Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη. Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη!

Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου».