Η γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το αστυνομικό τμήμα, έχει γεννήσει διάφορες συζητήσεις σχετικά με την κάκιστη διαχείριση από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας το μοιραίο βράδυ, αλλά και το πόσο πρέπει οι πολίτες να την εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφαλείς. Βέβαια ούτε ο χρόνος, ούτε η κοπέλα, που φοβόταν για τη ζωή της, γυρίζουν πίσω.

Έχουμε διαβάσει και ακούσει διάφορα τις τελευταίες ώρες για την 5η γυναικοκτονία που καταγράφει η χώρα μας για το 2024, όμως μία ήταν απολύτως άστοχη και ήρθε από τον Πέτρο Μαντούβαλο.

Καλεσμένος της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, μαζί με τον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, ο Πέτρος Μαντούβαλος κλήθηκε να σχολιάσει τον θανάσιμο τραυματισμό της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, ως δικηγόρος, ως καθηγητής στα σώματα ασφαλείας, αλλά και ως πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος σε πρώτη φάση απέφυγε τον όρο «γυναικοκτονία», δήλωσε πως «η αστυνομία απέτυχε 100% και πως η έλλειψη εμπειρίας έπαιξε ρόλο. Κρίμα πρώτα απ’όλα για την κοπέλα. Κρίμα όμως, γιατί η αστυνομία έχει κάνει μεγάλη στροφή και η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίζεται, από λάθη της στιγμής. Εγώ, ως Πέτρος Μαντούβαλος, πιστεύω και τον νέο αρχηγό της αστυνομίας και τη φυσική ηγεσία, αλλά και τον υπουργό τον οποίο εμπιστεύομαι πολύ για την εμπειρία του για την ευαισθησία του, αλλά στο τέλος τέλος για την κυβέρνηση, ρε παιδιά».

Και συνεχίζοντας, ο Πέτρος Μαντούβαλος είπε πως «δεν γίνεται να βασανίζεται εκείνος ο πρωθυπουργός να κάνει χίλια πράγματα και να του χαλάει μια στιγμή μια δολοφονία μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα. Αυτό δεν το δέχομαι. Και δεν το δέχεται κανένας. Είναι θλιβερή στιγμή που η αστυνομία έχασε μια υπόθεση από ατολμία μέσα στο σπίτι της».

Πραγματικά, πώς κατάφερε να πάει το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον βασανισμό του, για το γεγονός πως μια γυναίκα δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε αστυνομικό τμήμα, μόνο εκείνος το ξέρει.