Θα περίμενε κανείς να κρατάνε χαμηλό προφίλ. Θυμίζουμε, σε περίπτωση που το ξέχασαν, πως η 28χρονη Κυριακή έχασε τη ζωή της έξω από αστυνομικό τμήμα, στους Αγίους Αναργύρους. Ακριβώς επειδή κάποιοι συνάδελφοί τους δεν έκαναν στοιχειωδώς καλά τη δουλειά τους.

Όμως από ό,τι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί μερικών ανθρώπων που θεωρητικά έχουν ως αποστολή την προστασία των πολιτών. Ούτε νιώθουν πως υπάρχει κάποιος λόγος, έστω για λίγο, να σιωπήσουν.

Συγκεκριμένα και όπως είδαμε σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter (X) o δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης από πορεία διαμαρτυρίας, ένας ΜΑΤατζής γύρισε κάποια στιγμή και είπε σε διαδηλωτές «δικός σας σκότωσε την κοπέλα». Τι εννοούσε;

Είναι ένα αφήγημα που έχει πέραση σε ακροδεξιούς κύκλους σε social media. Ήτοι πως ο 39χρονος γυναικοκτόνος ήταν αναρχικός. Καμία βέβαια απόδειξη δεν υπάρχει περί τούτου, ίσα ισα αν το ψάξουμε θα βρούμε στοιχεία (όπως τα τατουάζ του) που υποδηλώνουν πως το θολωμένο του μυαλό έκαναν κι άλλο χυλό φασιστικές ιδέες και αντιλήψεις.

Και σε κάθε περίπτωση, ένας ένστολος υπηρέτης του νόμου, ένας επαγγελματίας, θα έπρεπε να προσέχει πολύ περισσότερο πώς εκφράζεται. Τι λέει, τι υποστηρίζει. O συγκεκριμένος ΜΑΤατζής υιοθετεί ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και κυρίως ξεχνάει πως η θέση του δεν είναι να απαντάει και να σχολιάζει ό,τι (κι αν) ακούει εν ώρα υπηρεσίας.