Μετά το 41% των βουλευτικών εκλογών του περασμένου καλοκαιριού για τη Νέα Δημοκρατία, ακούσαμε πολλά «όλη η Ελλάδα είναι μπλε». Φαίνεται όμως πως ο Γιώργος Αυτιάς, που τότε ήταν ακόμα αντικειμενικός και αμερόληπτος δημοσιογράφος, θεωρεί πως αυτό το σύνθημα είναι ως και υποτιμητικό για την παράταξη της οποίας τη φανέλα θα φορέσει στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία», είπε ο Γιώργος Αυτιάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου, έμπλεος ενθουσιασμού. Και αυτό ήταν μέρος μόνο ενός πύρινου λόγου, ενός πολιτικού μανιφέστου:.

Τι είπε αναλυτικά ο Γιώργος Αυτιάς

«Αν αρχίσω να μιλάω, θα κρατήσει τέσσερις ώρες, για αυτό έβαλαν το 1 λεπτό. Κύριε πρόεδρε, μόλις επέστρεψα από την Αμερική. Εκεί έζησα τον πολιτισμό, εκεί ήταν ο υπουργός Αμύνης, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, κύριε Πρόεδρε. Σας μεταφέρω ένα μεγάλο μήνυμα από την άκρη του Ατλαντικού. Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία!

Όταν ο κύριος πρόεδρος ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ, μου έστειλε ένα βιβλίο. Η αφιέρωση έλεγε: “Γιώργο, χαρισμένο σε εσένα, γιατί μπορείς και αλλάξεις τους νόμους από την εκπομπή”. Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη. Θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα. Το 90% των νόμων ψηφίζεται εκεί. Και πρέπει να γίνουν ελληνικοί νόμοι. Για την πατρίδα! Για την πατρίδα την γλυκιά! Για την οικογένεια του προέδρου. Και πάνω από όλα για το σύνθημα που τσάκισε τους πάντες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Πάμε. Πάμε όλοι μαζί. Δυνατά. Για την Ελλάδα».

Μετά και από αυτό, ναι, πειστήκαμε οριστικά πως οι προσεχείς ευρωεκλογές στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται με όρους Survivor.