Οι λέξεις χάνουν συχνά το νόημά τους, το ειδικό τους βάρος αν προτιμάτε, έτσι όπως λειτουργεί η δημοσιογραφία (του) σήμερα. Εν προκειμένω όμως, έχουμε να κάνουμε με μια καταγγελία που αν είναι αληθής, έχει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που αποκαλούμε «αδιανόητο» αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε στο φονικό δυστύχημα τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, την ώρα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο περιβόητος σταθμάρχης βρισκόταν στο σταθμαρχείο συντροφιά με μια… ιερόδουλη!

«Το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας των Τεμπών, ο σταθμάρχης, ήταν με ιερόδουλη μέσα στο Σταθμαρχείο», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο FOCUSFM ο κ. Πλακιάς.

Δηλαδή εν ώρα εργασίας, στο χώρο της εργασίας του, ο σταθμάρχης επέλεξε να κάνει κάτι που δεν το χωρά ο νους, ακόμα περισσότερο για άνθρωπο επιφορτισμένο με την ασφάλεια τόσων πολλών άλλων. Και ναι, η τραγωδία στα Τέμπη είναι ένα έγκλημα διαρκείας, αφορά στο σύνολο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Αλλά αν ισχύει το περί ιεροδουλης, έχουμε ακόμα ένα χτύπημα, ακόμα ένα τεράστιο γιατί. Του πώς δηλαδή είναι δυνατόν ένας τόσο ακατάλληλος άνθρωπος να βρέθηκε σε τόσο κομβικό πόστο. Αποτελώντας έναν ακόμα κρίκο σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν στο κακό.

Τέμπη: Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Το Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα με το ηχητικό απόσπασμα της δήλωσης του κ. Πλακιά: