Μάλλον μεγάλη ανακούφιση πρέπει να πήραν οι διοργανωτές στη Σουηδία μετά το τέλος της Eurovision, που κατάφεραν να την φέρουν εις πέρας δίχως ευτράπελα. Ευτράπελα για να μη σηκωθεί καμία σημαία που δεν έπρεπε, να μην ακουστούν γιουχαΐσματα -αυτό, βέβαια, δεν το πέτυχαν με μεγάλη επιτυχία- και να μείνουν μέχρι το τέλος όλοι οι διαγωνιζόμενοι. Μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, το κλίμα ήταν τεταμένο και φάνηκε.

Η φετινή Eurovision αναμφίβολα δεν είχε σχέση με καμία προηγούμενη. Ένας μουσικός διαγωνισμός που ήθελε να παραμείνει απολιτίκ και αμέτοχος, κατάφερε το εντελώς αντίθετο. Βέβαια, η Ευρώπη δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει, και παρά τις διαδηλώσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα κοντά στο Malmo Arena και τις αντιδράσεις του κοινού εντός, έδωσε στο Ισραήλ τις περισσότερες ψήφους μετά την Κροατία. Εξαιρετικό μήνυμα για Ειρήνη. 

Τέλος πάντων, ο τελικός της Eurovision είχε την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ελλάδα, και προφανώς τα σχόλια στο X ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Η Μαρίνα Σάττι, που πήρε την 11η θέση -8η στις ψήφους του κοινού- αποθεώθηκε και αυτό μετράει. Η Ελβετία, από την άλλη, κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό και το Nemo έγινε το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει στην ιστορία του.

Αφήνουμε, λοιπόν, εδώ κάποιες αντιδράσεις για τον τελικό της Eurovision.