Το είχαμε αντιληφθεί από την αρχή. Η φετινή Eurovision είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην Μαρίνα Σάττι. Μπορεί να μην κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό, κατάφερε όμως να κάνει τους περισσότερους να τον παρακολουθήσουν ξανά μετά από χρόνια. Βέβαια, εδώ που τα λέμε είχε και πολύ drama και ξέρετε πώς τρίβουμε τα χέρια μας για κάτι τέτοια.

Και αυτό το ενδιαφέρον, που λέτε, αποτυπώθηκε πλήρως στα νούμερα τηλεθέασης. Η ΕΡΤ, για παράδειγμα, είχε να δει τέτοια νούμερα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως και αντίστοιχα άλλες σελίδες, παρουσίασαν πτώση το Σάββατο του τελικού, ανάμεσά τους και το Pornhub. Στην Ελλάδα, δε, σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση, κατά τη διάρκεια της Eurovision.

Φυσικά, μόλις τελείωσε η Eurovision, επέστρεψαν οι περισσότεροι ξανά στο Pornhub, αφού οι προβολές του ανέβηκαν. Όπως γράφει και η σχετική ανακοίνωση: «Οι στατιστικολόγοι μας ανέλυσαν τα δεδομένα και φέτος για να δουν πώς η φετινή Eurovision άλλαξε τα μοτίβα κυκλοφορίας. Με τόσες πολλές χώρες που συμμετέχουν, δεν εξεπλάγησαν που είδαν τις πτώσεις και τις αναπόφευκτες αυξήσεις μετά τον διαγωνισμό».

Όσον αφορά την Ελλάδα, λοιπόν, υπήρχε μία πτώση 27,6%. Το είχαν πιστέψει σίγουρα πως η συμμετοχή μας στη Eurovision μπορεί και να πήγαινε για πρωτιά. Από την άλλη, η Ελβετία, που κέρδισε με το Nemo τον διαγωνισμό, παρουσίασε πτώση 13,8%, ενώ η Κροατία – που πήρε τη 2η θέση- σημείωσε μια πτώση 23,3%. Εκεί κι αν το πίστεψαν. 

Τέλος πάντων, όσον αφορά άλλες χώρες, η Γαλλία είχε μια πιο μικρή πτώση, δηλαδή 12,6%, ενώ το Ισραήλ που υποθέτουμε πως ήθελε να μποϊκοτάρει τη Eurovision, είχε μια πτώση 10,4%.