Το Baby Reindeer είναι από τις επιτυχίες του Netflix για το 2024. Δεν χωράει αμφισβήτηση. Μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος αυτής της επιτυχίας, όχι μόνο από τις προβολές, αλλά και την φρενίτιδα που προκλήθηκε στους θαυμαστές, που έγιναν ντετέκτιβ, αναζητώντας την πραγματική stalker. Και παρά τις εκκλήσεις του Richard Gadd να σταματήσουν, φυσικά και την εντόπισαν. Και όχι μόνο το αληθινό της όνομα δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά η Fiona Harvey έδωσε και συνέντευξη στον Piers Morgan. Αλίμονο.

Από αυτή τη συνέντευξη, πολλοί ήταν εκείνοι που κατακλύστηκαν με δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο, τελικά, ο Gadd παρουσίασε τα γεγονότα όπως έγιναν ή όπως ήθελε εκείνος να φανούν. Ήταν πολύ πειστική η αλήθεια είναι, αφήνοντας να εννοηθεί, μάλιστα, πως θα κινηθεί νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Ισχυρίστηκε πως τίποτα δεν είναι αλήθεια, πετώντας το μπαλάκι προς τον δημιουργό της σειράς, λέγοντας πως εκείνος έχει ψυχολογικά προβλήματα. Από την άλλη, το Netflix θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο αν δεν είχε απτές αποδείξεις στα χέρια του; Διότι το Baby Reindeer συστήθηκε στο κοινό ως αληθινή ιστορία, επομένως θα πρέπει αυτά που είδαμε να έχουν βάσεις.

Και εκεί που υπήρχε ένα αμφιλεγόμενο τοπίο γύρω από την αλήθεια του Baby Reindeer, μια νέα εξέλιξη ήρθε στο φως και αφορά την Fiona Harvey, η οποία δεν είναι και τόσο αθώα όσο δηλώνει. Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Sun, δεν ήταν μόνο ο Gadd θύμα stalking από την ίδια, αλλά και ο Keir Starmer, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος. Ο οποίος πριν αναλάβει τη θητεία του ως μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, ήταν δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ορισμένα από τα email, τα οποία ήταν εξίσου χωρίς σημεία στίξης και με ορθογραφικά λάθη, η Fiona Harvey τον αποκαλούσε «ανόητο αγοράκι» και «άχρηστο δικηγόρο», ενώ υπήρξαν και φραστικές επιθέσεις προς όλη την οικογένειά του. Τα email στάλθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2020 και όλα είχαν την υπογραφή «Sent from my iPhone», όπως είδαμε και στο Baby Reindeer.

Πώς θα τα δικαιολογήσει τώρα, άραγε, η Harvey;

Baby Reindeer

Πάντως το Netflix τα έχει βρει σκούρα με το Baby Reindeer, αφού ήταν υποχρεωμένο και να ενημερώσει όσους περιλαμβάνονται στην ιστορία αλλά και να προστατεύσει τις ταυτότητές τους. Κάτι που δεν έγινε με την Fiona Harvey. Επιπλέον, ένας Βρετανός βουλευτής ζήτησε από την streaming υπηρεσία να δώσει αποδείξεις πως η Harvey είναι όντως μία stalker που είχε ποινή φυλάκισης, υποστηρίζοντας πως δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιο αρχείο της καταδίκης της.