Εκεί έξω γίνονται και κάποια υπέροχα πράγματα. Ας πούμε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά γονείς και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ζωγράφισαν τους τοίχους και τα παγκάκια στον προαύλιο χώρο, δημιουργώντας κάπως το σχολείο που ονειρεύονταν. Όπως καταλαβαίνετε, ο χώρος γέμισε με χρώμα και αισιοδοξία, χάρη σε ανθρώπους που με όρεξη κατέθεσαν τον χρόνο τους. Το κτίριο ομόρφυνε, αλλά όπως διαβάζουμε στο livelagadas.gr, η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Προφανώς δεν την αντέχουν όλοι.

Σε άλλα νέα, μετά από λίγο, θρασύδειλοι φαίνεται να εισέβαλαν στον χώρο, αποφασισμένοι να μοιραστούν την τοξικότητά τους. Έγραψαν πάνω από τα υπέροχα χρώματα ρατσιστικά μηνύματα για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ζωγράφισαν σβάστικες και φρόντισαν να αφήσουν εκεί τη χυδαιότητά τους. 

Στις παρακάτω φωτογραφίες γίνεται σαφές το μίσος, ο ρατσισμός και αντί για θυμό, μας προκαλείται οίκτος. Οίκτος τέλος πάντων για όποιον προτιμά το μίσος από την αποδοχή και το ρατσισμό από τον ανθρωπισμό. 

Σε έναν κόσμο γεμάτο ανθρώπους πρόθυμους να «χαλάσουν» την ομορφιά με μίσος, ας είμαστε με εκείνους που επένδυσαν στην ομορφιά. 

Ντροπή.